Wpis z mikrobloga

Jako nowicjusz zabawy w krypto kupilem iote po 1,2$ (kupilbym po 0,7$ ale tydzień czekalem na weryfikacje w #bitbay ). Udalo mi sie wyczuc nocny spadek i dokupilem w dolku za 2.4$. Kupilem troche XRP, ADA, DATA. Nie udupilem jeszcze zadnych pieniedzy. Same inwestycje na zero albo z duzym plusem. Czuje dobrze czlowiek( ), #kryptowaluty #iota
  • 35
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@iAmTS: Z jednej strony rozumiem o co Ci chodzi. Z drugiej strony kupowałem za eth 30.11, które miało mniej więcej taką samą cenę jak dziś. wtedy kupowałem iota/eth po kursie 0,0028. Dziś mógłbym sprzedać po 0,007. Z zainwestowanego 1000 zł mam 2500zł. Btc stał po 35 tys. Dziś stoi po 40 tys. Jakbym za 1000 kupił btc, dziś mógłbym go sprzedać za ok. 1150zł
  • Odpowiedz
@fireman2: no i bardzo dobrze, akurat tak wyszło. Po prostu nie raz można było się spotkać z sytuacją jaką opisałem i przestrzegam przed ślepym patrzeniem na wycene alt/usd kiedy się wchodziło po bicie czy eth. Rozpisałem dosyc przejrzyście co sie moze stac, kiedy jest niekorzystnie.
  • Odpowiedz
  • 0
@iAmTS wiec chodzi o to żeby omijać altcoiny przeliczane na btc ale kupować kryptowaluty przeliczane bezpośrednio na pln/usd/eur? Hmm wolną chwilą sprawdze jak różne alty reagowały na spadki ceny btc i jaki miałoby to wpływ na portfel
  • Odpowiedz
@Ashby: nie, nie omijać. Po prostu jak wchodzisz w alta kupując btc to patrzysz na pare alt/btc. Jak bezpośrenio z dolara czy złotówki to po alt/usd czy pln. Głównie dlatego, że większość altów właśnie jest do btc albo eth, nie ma do usd. Przez co można się przejechać jak opisałem.

Jak alt jest notowany do pln czy usd to juz to takiego wpływu nie ma bo cena się inaczej układa
  • Odpowiedz
@fireman2: No tak, tylko kapitalizacja BTC będzie raczej poziomem stopującym wzrost IOTY. No chyba, że i sam bitek wystrzeli, to wtedy można by marzyć o takim wzroście.
  • Odpowiedz
@Ashby: głupi przykład BTS które przed wielkimi spadkami było po 0.00002 btc. (około 0.13 dolara). No i co z tego, że teraz jest po 0.16 dolara jak w btc wycena wynosi 0.000014.

Czyli w dolarze lekki plus, ale trejdując btc - bts tylko p--------o się te bitcoiny, po 0.000006 na jednym BTS.
  • Odpowiedz
@Koryntiusz: wiem, że nie będzie. Ale ja nie rozumiem czego tu nie rozumieć. Chce ktoś mnożyć dolara a przy pewnym zestawieniu altów czy par można mnożyć dolara zupełnie topiąc potencjał zysku. To co za sens? Wybrać zysk 100$ zamiast 500$. Nie chce mi się znowu o tym pisać. Zacząłem ogólnie od wyceniania altów do dolara, szczególnie tych w których nie wchodziliśmy przez dolara tylko przez bita. Ile razy pisać to
  • Odpowiedz
@iAmTS: na bitfinexie możesz IOTA wymienić bezpośrednio na USD, nie trzeba zamieniać na BTC, za dolary kupujesz np LTC żeby zrobić szybki przelew na bitmarket albo bitbay i mieć mniejsze prowizje i wypłacasz z PLN.
  • Odpowiedz