Wpis z mikrobloga

Mam pytanie co do podatku od sprzedaży skinów do gier, na przykład csgo. Wypłacanie pieniędzy na paypala a potem na konto bankowe. Co jakiś czas sobie ugram coś na stronkach i sprzedaję po 50-300$. Chciałbym wiedzieć jak powinienem to rozliczyć. Nie chcę potem mieć problemów w razie czego ;) Z góry dzieki za pomoc
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@John_archer: Nie mogę powiedzieć, że jest to regularne, bo nigdy nie wiem kiedy mi się uda coś wygrać, trafia się sporadycznie, może 300-400zł w miesiącu w porywach do 1000 ale to rzadko
  • Odpowiedz
@Tsunage: Wszystko zależy od interpretacji urzędniczej. Jak uznają że to DG zarobkowa to będzie lipa. Od marca 2018 ma sie to zmienić i takie coś będzie wtedy legalne bez DG do kwoty przychodu 1000 zł/msc
  • Odpowiedz
@John_archer: Jest to naprawdę dość nieregularne, teraz na przykład w ciągu miesiąca udało mi się zarobić około 500zł które dostałem na paypala, ale było to około 6 przelewów w ciągu tego miesiąca z różnymi kwotami. Ale na przykład w następnym miesiącu mogę zarobić 50-100zł albo nie zarobić wcale bo zależy to od szczęścia. I jeszcze wracając do podatku: Do rozliczenia jest to w PIT'cie jeśli dobrze rozumiem? Muszę rozliczyć się
  • Odpowiedz