Wpis z mikrobloga

Kiedyś już pytałem, ale w końcu nie udało mi się nic kupić, więc zapytam jeszcze raz. Jaki polecacie pistolet sportowy (boczny zapłon) używany i najlepiej taki, którym da się strzelić serie 95+. Na zawodach strzelałem z klubowego Margolina i dobiłem do ściany 90-91 punktów i nie sądzę, że uda mi się wiecej biorąc rozregulowaną broń z doskoku z klubu podczas zawodów. Co wiąć na początek? Myslałem o GSP, FN150, IŻ35 - ktoś ma i może polecić, odradzić (a może coś jeszcze innego?). Dzięki.
#bron #strzelectwo
  • 13
@leoha: mod. 41 to bardzo celny pistolet, spust jest doskonały, do tego regulowany, lufa i przyrządy są na jednym kawałku metalu, w USA bardzo popularny do strzelania tarczowego.
Z wymienionych przez Ciebie każdy będzie tak samo celny, mi najlepiej leży IŻ.
@leoha: IŻa miałem. Dla mnie za duże przyrządy, nie pasowały mi, chociaż że pistolet bardzo celny. Jaki masz budżet? I czy pasuje Ci magazynek z przodu a nie w rękojeści w gsp? Jeżeli tak to gsp to bardzo dobry pistolet. Z drugiej strony np taki hammerli xesse 6'' także strzelisz dobry wynik >95. Hammerli 280 także jest bardzo dobrym pistoletem. Ja teraz po wielu przejściach osobiście używam CZ122. Super celny, spokojnie
CZ122

@axe_murderer: Budżet do 3k. Kiedyś już prawie kupiłem GSP, ale jak pojechałem do sklepu gdzie go oglądałem to już mi go ktoś podkupił w ten sam dzień, napaliłem się wtedy na niego, bo wiem można też kupić konwersje do centralnego zapłony, ale wtedy jak mi zniknął sprzed nosa to sie zdenerwowałem i w końcu nie kupiłem nic :)
@leoha: Osobiscie na początek brałbym IŻa, ale najlepiej zawsze samemu ocenić w praktyce.
Na tym blogu masz fajne opinie gościa na temat powyższych giwer. Może pomogą Ci w wyborze:
FN 150
IŻ 35M
Walther GSP (opis dotyczy wersji expert, ale główne założenia nie będą znacząco odbiegać od podstawowej wersji)
@leoha: mam FN150 i mogę polecić, co prawda najwięcej z niego strzeliłem ok. 91 punktów ale to wina strzelca a nie sprzętu. GSP to podobna klasa i cena, ew. z tego co czytałem przed zakupem to do GSP w razie czego może być u nas łatwiej z częściami. Browning bardziej mi się podobał więc ostatecznie to on został wybrany ( ͡° ͜ʖ ͡°)