Wpis z mikrobloga

@Slay85: Na patelni rozgrzać oliwę, posiekane 4 ząbki czosnku wrzucamy na rozgrzaną oliwę, gdy czosnek się zarumieni wrzucamy krewetki następnie dodajemyposiekaną natkę pietruszki oraz pół pociętej w paseczki papryczki chilli. Smażymy 2-3 minuty, całość doprawiamy solą i pieprzem. Na końcu skrapiamy całość sokiem z limonki 1/4-1/3 wystarczy. Do tego pasuje świeża bagietka, ja lubię wrzucić ją wcześniej do piekarnika na chwilę żeby była gorąca i chrupiąca.

Krewetek ok 200-250g - 'przepis
@Slay85: niestety tak :) Ja usuwam ogonek przed gotowaniem. Nie każdy o tym wie przygotowując krewetki ale mają one jeszcze jelitko, które też się powinno usuwać - trzeba takiego delikwenta naciąć wzdłuż i wyjąc taką 'ciemną niteczkę' :)