Najlepsza gra z serii #totalwar aby zacząć przygodę to? Akurat są wyprzedaże na #steam Tylko prosił bym coś z tych tańszych po 30 zł powiedzmy :) #pcmasterrace #gry #grystrategiczne
@ElCidX: Rome 1 (zwłaszcza z modami Total Realism albo Europa Barbarorum) oraz Medieval 2 (z modem Broken Crescent lub ew. Stainless Steel). W te dwie łupałem kilka lat.
Z nowszych to Rome 2 oraz Attila dają mocno radę, zwłaszcza Attila świetny klimat i mechanikę gry ma.
Unikać Shoguna 1 i Medievala 1, bo już za stare są i nie dają rady. Z nowszych nie polecam Empire - gniot
@ElCidX: Napoleon to lepsza wersja Empire, o bardziej ograniczonym zakresie kampanii. W sumie przy wydaniu Napoleona CA oburzyła część graczy, twierdząc jakoby to jest Empire, jakie zawsze chcieli zrobić.
Nie powiedziałbym, że Empire to aż taki gniot. Całkiem dobry, jeśli ktoś lubi ten okres historyczny.
Nie wiem czy po n łatkach Rome 2 jest grywalny. Łatki na pewno nie naprawiły uproszczonej ekonomii, bitew morskich czy cudactw pokroju 'musisz mieć generała
@ElCidX: na początek tylko i wyłącznie Shogun 2. Jeśli oczywiście nie preferujesz któregoś okresu, bo jeśli tak to ten TW który jest najbliżej twoim preferencjom.
@ElCidX: Nie bierz Rome2, bo to gniot. Tej gry nie mogą nawet twórcy załatać, bo s--------i AI już podczas 1 fazy produkcji gry.
Polecam Rome Total War (szybko nauczysz się mechaniki serii), a poza tym Empire ( walki toczą się na odległość, więc warscape engine i jego drętwość nie rzuca się w oczy).
W Napoleona można się pobawić dla kampanii, multika,a grę dostaniesz za 15 zł chyba, albo w zestawie z Empire
Tylko prosił bym coś z tych tańszych po 30 zł powiedzmy :)
#pcmasterrace #gry #grystrategiczne
Z nowszych to Rome 2 oraz Attila dają mocno radę, zwłaszcza Attila świetny klimat i mechanikę gry ma.
Unikać Shoguna 1 i Medievala 1, bo już za stare są i nie dają rady. Z nowszych nie polecam Empire - gniot
Nie powiedziałbym, że Empire to aż taki gniot. Całkiem dobry, jeśli ktoś lubi ten okres historyczny.
Nie wiem czy po n łatkach Rome 2 jest grywalny. Łatki na pewno nie naprawiły uproszczonej ekonomii, bitew morskich czy cudactw pokroju 'musisz mieć generała
https://www.kinguin.net/category/4705/empire-and-napoleon-total-war-collection-game-of-the-year-steam-key/
Jeśli masz jakieś pytania to pisz, szczególnie jeśli chodzi o Napoleona, bo to moja ulubiona odsłona w serii.
1. Shogun 2
2. Medieval 2
Nie bierz Rome2, bo to gniot. Tej gry nie mogą nawet twórcy załatać, bo s--------i AI już podczas 1 fazy produkcji gry.
Polecam Rome Total War (szybko nauczysz się mechaniki serii), a poza tym Empire ( walki toczą się na odległość, więc warscape engine i jego drętwość nie rzuca się w oczy).
W Napoleona można się pobawić dla kampanii, multika,a grę dostaniesz za 15 zł chyba, albo w zestawie z Empire