Wpis z mikrobloga

@mariancb: @Xanthia: @agatka_95: @Jahcob: @kolnay1: Kurde wyszlam tylko do lazienki, a tu tyle odpowiedzi hehe :) Nie no bola juz tylko dziasla od tych szwow. Krawi jeszcze za kazdym razem jak plucze zeby ale to chyba normalne. A wypadla, bo sie skusilam na wieksze mycie zebow :D Wczoraj zauwazylam, ze mam szwy na dole az do piatek! Niezle mnie musial pociac :/
  • Odpowiedz
@agatka_95: Dopiero dzisiaj moglam tak naprawde ogladnac jak to tam wyglada. Wyglada na to ze rozwalal (nie nazwe tego rozcinaniem, bo nie widzialam, zeby trzymal skalpel w reku) dziasla z boku, zeby sie dostac do zeba i teraz mam tez az do tamtad szew. Tzn idzie mi z za siodemki az po piatke jakos.
  • Odpowiedz
@tusiatko: Wnioskuje, że miałaś wyrywaną ósemkę... Nic przyjemnego, też mi wyrywali przed założeniem aparatu ortodontycznego... Pamiętam, że ja sam sobie rozwiązałem te szwy językiem :D Jak masz iść tylko na zdjęcie szwów to szkoda czasu, sama je sobie zdejmij.
  • Odpowiedz
@misiafaraona: Panie tzw. „Ekspercie z TVN”: Szwy rozpuszczalne w jamie ustnej? Podaj choć jeden powód... Szwy rozpuszczalne stosuje się tylko w warstwie podskórnej, kiedy nie ma możliwości nieinwazyjnego ich zdjęcia, najczęściej rozpuszczają się od miesiąca do roku. W przypadku jamy ustnej, zastosowanie szwów nierozpuszczalnych pozwala lekarzowi decydować o odpowiednim czasie kiedy szew powinien zostać zdjęty a jest to czas w okolicy 1 tygodnia.
  • Odpowiedz
@agatka_95: Idż to "lepszy ekspercie" powiedziec mojemu dentyscie. Ja mam zawsze zakladane rozpuszczalne, a zęby mam cięzkie do leczenia oj ciężkie. na dodatek każde wyrwanie jak dotąd kończyło się suchymi zębodołami, antybiotykami i zwolnieniami z pracy
  • Odpowiedz