Wpis z mikrobloga

18+

Zawiera treści 18+

Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.

@marc1027: To moze opowiedzmy jeszcze barwnie opowiedzmy o tym jak dziadziuś umierał na raka (krzyczal z bolu, robil pod siebie i prosił o śmierc) albo szczerze powiedzmy, czym jest wojna (walka o pieniążki, wpływy i terytorium. Jasiu, jak dorośniesz bedziesz mogl dac sobie wypruć flaki, poderżnąć gardlo albo - w wersji delux- dac sie zastrzelic na jakiejs wojnie).

Ludzie, ktorzy wywieszaja takie banery są chorzy psychicznie.
@AvantaR: Mają bodajże jedną opinię psychologa że to nie szkodzi dzieciom i wygrywają niestety każdą sprawę w sądach.

@kamil_snk: No, ale miasto chyba musi wydać zgodę na rozstawianie tego typu kramów? Czy nie?
@AvantaR: Chyba nie (choć głowy nie dam). A nawet jeśli - zgłaszają zgromadzenie, miasto przyjmuje (bo niby dlaczego nie, pewnie w zgłoszeniu podają suche dane, a niekoniecznie materiały, z którymi będą stać). Poza tym często stoją na jakimś prywatnym terenie gdzie mają zezwolenie właściciela.
@kolak68 jak komuś to się nie podoba to obok zazwyczaj stoi policjant i spisuje dane i widzisz się z tymi #!$%@? w sądzie, ale w wielu miastach te sprawy wygrywają zjeby z transparentami, chyba tylko Częstochowa wygrała i musieli zniknąć, śmiało możecie iść do policjantów, moich przypadkach byli równie zażenowani co ja
@Remasky: Zaraz #!$%@? to ja dostałem kiedyś mandat za mówienie '#!$%@?' w miejscu publicznym bo nieobyczajne a te śmiecie co obrzydzają ludziom smak i życie stoją legalnie od miesięcy i jeszcze mówisz że obok STOI POLICJA która co najwyżej PRZYJMUJE rozgoryczenia?!?! #!$%@?. Policja się nadaje w tym kraju do zlizywania resztek rozlanego piwa z kafelek w klubie co najwyżej....
@kamil_snk nie wiem, ja tylko ploty o Częstochowie słyszałem, musiałbym sprawdzić, Gdańsk i Toruń są do tylu od kilku lat, to już info od samej policji

@AvantaR jak widać, jest, ale warto iść pogadać z tymi idiotami, może któremuś do rozumu przemowisz

@furia_narasta no ja miałem sytuację że mi na wprost restauracji w której jadłem się rozstawili #!$%@?ńce, pod jakiś paragraf to tam podbiega ale o tym musi zdecydować sąd który różnie
@zdanewicz: to nieźle zaorałeś... Widziałeś to przynajmniej na żywo? Jak chcesz zignorować coś, co stoi w strategicznym miejscu miasta i napiera na Ciebie płodem, ckliwą muzyczką?
@AvantaR: Nie, to kwestia złośliwej nadgorliwości tych zjebów. Nie widziałem jeszcze w nigdy w życiu żeby pała działała na korzyść pokrzywdzonego lub wstawiła się za słabszym. Jeżeli za '#!$%@?ę' która niesie się gdzieś echem i nikogo nie razi byli w stanie mi dać mandat za nieobyczajność, to jaki przepis w tym momencie chroni osoby wystawiające na publiczny, masowy widok równie nieobyczajne i drastyczne zdjęcie zwłok? Gdyby te #!$%@? chciały w jakikolwiek
@AvantaR: No właśnie nie jestem pewien czy wiadomo z czym będą stać. Zgłaszają pikietę przeciw aborcji (wolno im) i tyle. Stoją zazwyczaj tylko kilka godzin, więc jakby chciał oficjalnie przeciw temu zaprotestować to i tak nic się nie zdąży ugrać.Raz chyba w Sopocie prezydent chciał osobiście to rozwiązać, to rozdmuchali wielką aferę.
@furia_narasta: Z tego co ludzi tutaj piszą praktycznie nikt z nimi w sądzie nie wygrywa, a rzucenie #!$%@?ą jest sprawą bardzo prostą. Ja to nie wiem, nigdy nie miałem problemów z policją, raz dostałem mandat za przechodzenie nie na pasach. A niektórzy to mają chronicznego pecha, delikatną #!$%@?ą zaciągną i od razu się pół komisariatu w pobliżu pojawia i mandat wręcza. No cuda panie ( ͡° ͜ʖ ͡°