Aktywne Wpisy
Kutafonix215 +10
Elberus +6
#krakow
już się zaczęło ściemnianie polskojęzycznych mediów, że sprawcą był Polak identycznie jak przy zdarzeniu ze #szczecin więc prawilnie przypominam, że osoba mająca polskie obywatelstwo to nie to samo co "Polak".
jeśli chcą rozwiać wątpliwości to niech podadzą imię z jedną literką nazwiska, dlaczego nie podadzą?
https://www.rp.pl/spoleczenstwo/art38386201-rekordowa-liczba-cudzoziemcow-z-polskim-obywatelstwem-najwiecej-ukraincow
już się zaczęło ściemnianie polskojęzycznych mediów, że sprawcą był Polak identycznie jak przy zdarzeniu ze #szczecin więc prawilnie przypominam, że osoba mająca polskie obywatelstwo to nie to samo co "Polak".
jeśli chcą rozwiać wątpliwości to niech podadzą imię z jedną literką nazwiska, dlaczego nie podadzą?
https://www.rp.pl/spoleczenstwo/art38386201-rekordowa-liczba-cudzoziemcow-z-polskim-obywatelstwem-najwiecej-ukraincow
#praca #emigracja
Dostajesz tam kilka fajnych opcji ale na jakąś pomoc ze związków raczej bym nie liczył. Oni mają globalny model działania (negocjacje podwyżek w poszczególnych branżach).
Jak czlonek LO-Favør masz obniżone oprocentowanie na kredyt w SpareBank1. Jest to chyba rzędu 0,2pkt mniej, ale przy hipotece
- Szukałem pomocy ws. negocjacji pensji, nie otrzymałem żadnej (długi czas odpowiedzi, niemożność kontaktu bezpośrednio z przedstawicielstwem lokalnym, itd.). Statystyki, które jak przekonują związki są głównym argumentem dla którego warto dołączyć, są nic nie warte (grube uśrednianie bez podziału na branże, miejscowość rozmiar firmy, płeć).
- Szukałem pomocy prawnej poprzez nordycką sieć partnerską - moje związki odmówiły pomocy. Musiałem udać się bezpośrednio do
Nie no akurat nasz przedstawiciel ytf w firmie jest belgiem i największą cio#% jaką znam. Mimo iż lekko ponad 70% kierowców należy do związków, ten cieć malinowy nie potrafi nam nic załatwić. Wszyscy co mieli jakieś spięcia z np. Szefem, sami musieli wszystko robić.
Adwokat ytf to największy naciągacz wśród papug! Prostej sprawy nie potrafił załatwić koledze