Wpis z mikrobloga

Zamówiłem sobie paczuszkę z ryżolandu z Mi Bandem 2, numer nadania przesyłki CN....RN. Zamówiłem 11-11, dnia 19-11 przesyłka w trackingu jest jako "wysłano przez linie lotnicze", jak długo wam szły takie paczki? Oraz jaka szansa na cło jak zawartość jest opisana jako "Smart Wristband (GIFT)" Value $15,1?

#paczkazchin #gearbest #xiaomi
  • 26
  • Odpowiedz
jak długo wam szły takie paczki?

@ZieLoWRZ: około miesiąca

Oraz jaka szansa na cło jak zawartość jest opisana jako "Smart Wristband (GIFT)" Value
  • Odpowiedz
@KaroleKKV: może być, nigdy tego nie wiesz, przypominam że już kilka osób tłumaczyło ci zapis wynikający z ustawy, lepiej mirka nastawić na to że jakaś tam szansa jest na VAT
  • Odpowiedz
@Andczej: Pytanie tylko czemu u jednego z ziomeczków celnicy chcieli policzyc vat, wyslal im dowod wplaty na 16.99 i paczka bez vatu dotarla do niego? Jak to wyjasnisz? Wiekszych bredni niz te ustawi nie widzialem i nie slyszlem..
  • Odpowiedz
@Andczej: Nikomu nie mozna wierzyc na 100%. Przewidywac tez. To rzecz jasna. Najwazniejsza zasada- zakupy jakiegos gowna do 50 dolkow przy NL poscie omijaja vat w 80%. Tyle w temacie.
  • Odpowiedz
  • 0
@Andczej: Już nie o same pieniądze mi chodzi bo vat będzie groszowy tutaj, ale o wydłużony czas oczekiwania. Jak będzie to będzie, pożyjemy zobaczymy
  • Odpowiedz
@Andczej: Zamawialem NL postem hoho, 20 rzeczy w ciagu roku. Przedzial 20-50 dolkow, klawiatury mechaniczne, myszki, szczotke xiaomi, pi3 itd. Ani razu nawet o vacie nie bylo wspomniane. Moze fart, moze matka boska bezvatowska, albo znane nazwisko, nie wiem, ale w moim przypadku dziala to w 100%
  • Odpowiedz
  • 0
@KaroleKKV uważasz że świat kończy się na mirko i jeżeli tutaj nikt nie napisał że mu nałożyli opłaty na wartość 20$ to znaczy że nigdy nikomu tak nie nałożyli? Miesięcznie z Chin przychodzi z 50 tys paczek, niech 20 złapią na kwotę 20$ i twój tok myślenia traci sens
  • Odpowiedz
jeżeli tutaj nikt nie napisał że mu nałożyli opłaty na wartość 20$ to znaczy że nigdy nikomu tak nie nałożyli?

@L3AD3R: a byli tacy, nawet znasz ich trochę ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz