Aktywne Wpisy
KrwawyPacyfista +25
Jest taka szansa że dawno nikt Ci nie powiedział tego, że jesteś ważny i tego że Twoja opinia się liczy. Głowa do góry będzie wszystko dobrze zaufaj sobie bo radzisz sobie w obecnej sytuacji najlepiej jak tylko potrafisz. Kocham Cie ʕ•ᴥ•ʔ
DEWASTATOR_TM +30
http://www.dw.com/en/as-pis-turns-topic-taboo-feminists-get-poland-talking-sex/a-37643331
#neuropa #4konserwy #rozowepaski #bekazlewactwa
@zwirz: Tymczasem Uganda - 49% nastolatek było zgwałconych.
"Co czwarta kobieta ma za sobą natomiast doświadczenie próby gwałtu. Co piąta została w ten sposób skrzywdzona"
"Większość kobiet została zgwałcona przez bliską sobie osobę: partnera (22 proc.) lub byłego partnera (63 proc.)"
"Najczęściej do gwałtu dochodziło do sytuacji, gdy mężczyzna pod presją lub ciągłym
WYDAJE mi się, że te statystyki są mocno zawyżone z powodu wciągnięcia pod definicję gwałtu czegoś innego niż stosunek płciowy pod wpływem przemocy fizycznej lub środków odurzających.
A może to moje pojęcie gwałtu jest zbyt wąskie?
"Najczęściej do gwałtu dochodziło do sytuacji, gdy mężczyzna pod presją lub ciągłym naciskiem doprowadzał do stosunku seksualnego wbrew woli kobiety – spośród wszystkich kobiet, które doświadczyło gwałtu, 79 proc. wskazało na tego typu sytuację. Innymi formami był gwałt z wykorzystaniem władzy (31 proc.), pod wpływem alkoholu lub narkotyków, w tym tzw. pigułki gwałtu (29 proc.) i przemocy fizycznej (23 proc.)".
@Lavie: A jak żona ciągłą presją i naciskiem wymusza na mnie zrobienie obiadu to mamy do czynienia z niewolnictwem?
Bo dochodzimy w pewnym momencie do koncepcji jaka się pojawiła jakiś czas temu, że trzymanie się za rękę na ulicy to również "inna czynność seksualna" (ze wszystkimi tego konsekwencjami) i mycia dzieci przez rodzicó w gumowych rękawicach, zeby przypadkiem nie zostać posądzonym o molestowanie i pedofilię.
Oczywiście
Zresztą już widzę w jakim kierunku idzie ta dyskusja, zmuszanie do seksu pod presją lub ciągłym naciskiem jest gwałtem. Jeszcze chwilę i zaczniesz twierdzić, że nie istnieje coś takiego jak przemoc psychiczna.
No jeśli ktoś sobie tego nie życzy.
Pierwsze słyszę.
@Lavie: Jasnowidz się znalazł.
Skoro możesz sobie dowolnie zmieniać definicję gwałtu to czemu nie niewolnictwa? Wrzucanie do worka pod tytułem "gwałt" każdej sytuacji gdy kobieta zgodziła się na seks mimo, że niespecjalnie miała nań ochotę jest zwyczajnie absurdem.
To się nawet na żart nie nadaje xD. Jak taką próbę można skalować na cały kraj.
Z resztą wszedłem sobie na ich stronę. Pierwsze co mi się rzuciło w oczy to Anna „Che” Czerwińska. Pseudonim na pewno przypadkowy, tak jak poglądy tej pani. Mniejsza z tym. Zapoznałem się z wykształceniem pań i żadna nie ukończyła kierunku, który miał coś wspólnego ze statystyką. Zarząd jest zaangażowany politycznie, to
@GhoulPolonofag: Podejrzewam, że według definicji STER, to może być bliżej 100%.
Próba 450 osób taka solidna do generalizacji na 38 milionów xD. Wow, jeszcze jak popytam swoich znajomych to się okaże że 95% Polaków ma wyższe wykształcenie xD.