Wpis z mikrobloga

@SH4meonU: zestaw ok, będzie pan zadowolony, ew możesz sam dół kupić i atomizer praktycznie dowolny (nie większy niż 25mm - limit pico, znaczy można wiekszy na jakiejś przedłużce ale na początek nie jest to potrzebne)
akumlatora? tam wchodzi ogniwo 18650, trochę większe i grubsze od paluszka, możesz ładować przez usb ale z doświadczenia powiem, że lepiej jest mieć kilka ogniw (min 2) no chyba, że w podróży masz zawsze powerbanka ze
@SH4meonU: polecam Ci akumulatory sony seria vtc lub LG seria HG. Co masz na myśli pisząc zwykłe baterie?.
Tak ładowarka jest niezbędna musisz jakoś ładować baterię.
Zerówki są bez niktony.
@emerek: @SH4meonU: ale kup sobie później jakąś ładowarkę, np. xtar mc1 jednokanałową. Kolega @emerek pisze, że można wapować i ładować jednocześnie, ale jest minus - mi po roku wypadły wszystkie piny z gniazda usb, łącznie z gniazdem, dlatego też kupiłem ładowarkę. To nie jest reguła i może Ci pośmigać dłużej, ale warto jednak mieć ładowarkę w zapasie i np. w nocy ładować przez nią. Dodatkowo na dłuższą metę jest to
@SH4meonU: uważaj, ta konkretna ładowarka to akurat totalny syf, przegrzewa siebie i ogniwa, niszczy je rekordowo szybko. Lepiej kup coś od liitokala, xtar, efest (ładowarki efest ma dobre, ogniw od nich nie kupuj za cholerę)

Dobre ogniwa - jak już wszyscy pisali - to sony vtc6 i lg hg2, nie ufaj awt i efestom, to wybuchające urwiłapki.
@Palukczo
@mrgruszka

Nie wiem jak ladujecie te mody - z rok ładowałem 2 sztuki pico przez USB i gniazda dalej żyją, przestałem ładować tylko dlatego że się dorobiłem xstara vc4 i w sumie 11 ogniw, więc wygodniej mi ładować po 4 na raz i później podmieniać - wcześniej po prostu jednego pico ładowałem a na drugim kopcilem i tak na zmianę