Wpis z mikrobloga

Jak to jest teraz na chomikuj? Kiedyś pamiętam kupowałem na allegro jakieś punkty i ktoś mi je wysyłał na mój nick z chomika i wymieniałem je na transfer. Teraz patrze to chyba już nie można transferować punktów. I co na tym allegro teraz sprzedają? Różne aukcje są, jedni sprzedają jakąś możliwość pobierania na 5 albo 30 dni, inni pobieranie przez jakieś inne strony(?), a inni całe konta z kilkoma tysiącami pkt. Zależy mi na transferze bezterminowym, bo własnie mi się kończy te 500GB które kiedyś kupiłem na allegro na moim koncie xD Najlepiej to bym kupił konto z pkt tylko boje się, że służby się mną zainteresują, bo konto musiało coś udostępniać żeby te pkt zdobyć. Ze 2 lata temu miałem przypadek, że kupiłem konto steam na allegro i okazało się kradzione. Nie wiem co sprzedający na odwalał ale zainteresowała się nim policja i każdy kupujący miał wizytę w domu w celu zabezpieczenia komputera, a później jeszcze jakieś przesłuchania. Po 4 miesiącach dopiero odzyskałem komputer i laptop. Nie wiem po co mi to zabrali, jak sprzetu (chyba) nawet nie sprawdzili. Chciałbym uniknąć konfiskaty komputera przez jakieś konto na chomiku. Co radzicie?
#chomikuj #pytanie #pytaniedoeksperta #kiciochpyta #pomocy #internet
  • 3
@fork75: za dużo z tego też nie korzystałem, ale to działa jak wyszukiwarka plików w różnych serwisach hostingowych. Potem zaznaczasz, co chcesz pobrać i...pobierasz np. z catshare via rapideo. Zarejestruj się i zobacz, czy znajdziesz to, czego szukasz. Plus na starcie jest kilka mega do wykorzystania, więc można coś przetestować.