Aktywne Wpisy
Cinoski +17
marian-stefan +615
Czego nie rozumiesz polaczku? Jesteś po prostu spięty, nie to co ci wyluzowani hiszpanie.
#lewandowska #lewandowski #p0lka
#lewandowska #lewandowski #p0lka
Skopiuj link
Skopiuj linkWykop.pl
Film: https://www.youtube.com/watch?v=u0TX0L6eEos
Według mnie do wymiany jest pas środkowy, grille, górna osłona chłodnicy plus malowanie pasa środkowego i zderzaka razem z naprawą.
1. Czy tak uszkodzony zderzak jak na zdjęciu da się naprawić i potem tylko polakierować?
2. Gość nie chciał się dogadać i sprawa idzie przez PZU. Wstępnie zakwalifikowano mi to co wyżej do naprawy tylko z wymianą zderzaka za 1650zł za co ich wyśmiałem bo w warszawie musiałbym naprawdę sporo pokombinować żeby zmieścić się w tej kwocie.
3. Ponieważ zależy mi na dojechaniu gościa który #!$%@?ł z miejsca zdarzenia i licze na regres zależy mi na zmaksymalizowaniu kosztów naprawy. Najbardziej chciałbym skorzystać z ASO ale jest ryzyko że mi zrobią całkę. Wstępnie wyliczyłem że za części w internetowym sklepie bmw wyjdzie 3k. Za malowanie 2 elementów 1200-1400zł. Nie wiem ile za robociznę. Póki co stoimy na 4,5k bez robocizny. Za auto dałem 8200 na fakturze 6200 ale włożyłem do niego sporo pracy i nowych częsci (hamulce, amory, el gumowe zawieszenia, felgi, opony, płyn chłodniczy, cały wydech itd). Auto to BMW e36 323i z 95 roku 200k przebiegu udokumentowanego w prawie idealnym stanie lakierniczym. Powinienem próbować to zrobić przez ASO czy lepiej ich unikać przy takim aucie?
#oc
#ubezpieczenia