Aktywne Wpisy
Henson_ +52
Serio sie takie rzeczy dzieja sie ze ktos cie zaraza ukluciem igły w klubie hivem czy laska po prostu dawała kazdemu az hiva zlapała i znalazla jakas wymowke
Bo ja z piwnicy nie wychodze to nie wiem
#wroclaw #blackpill #rozowepaski #tinder #niebieskiepaski #pytanie
Bo ja z piwnicy nie wychodze to nie wiem
#wroclaw #blackpill #rozowepaski #tinder #niebieskiepaski #pytanie
Megasuper +141
Do oceny #remontujzwykopem #stepujacybudowlaniec
Z głównej spadł artykuł o gwałcie na 18 mies dziecku.
Wiecie jak wygląda 18 mies dziecko? Ja wiem, mam taką bratanicę.
I czytam komentarze wstrząśniętych, co by takiej bestii zrobili.
Zasadniczo można wyróżnić 2 postawy:
- jedni wyznają, że sprawiedliwość zostanie wymierzona w celi, przez współwięźniów;
- drudzy prześcigają się w opisach zadawanych tortur
inaczej myślący stanowią margines
Złapałem rozkminę nad Prawami Człowieka...
Każde państwo członkowskie UE ma bana na wykonywanie kary śmierci, ale:
- jeżeli mamy atak terrorystyczny służby, policja prują do terrorystów z ostrej amunicji, żeby zabić
- strzelają też namierzonych terrorystów którzy mogą być uzbrojeni jak zamachowiec z Berlina
- jeżeli jednak schwytają, nie mogą skazać na karę śmierci: mózg zamachów z Paryża, Breivik
Czyli prawodawca przewiduje możliwość odebrania komuś życia, gdy ten ktoś stanowi bezpośrednie zagrożenie, oraz zakazuje odebrania życia gdy takiego zagrożenia nie stanowi.
Ale:
Prawodawca dopuszcza odebranie życia:
- eutanazja: z pomocą osób trzecich: personelu lekarskiego, członków rodziny
(teoretycznie różnica dobrowolności)
- antykoncepcja hormonalna: odebranie możliwości rozwoju zapłodnionej komórce przez obniżenie poziomu progesteronu
- antykoncepcja "mechaniczna": (spiralki, wkładki) - odebranie możliwości rozwoju zapłodnionej komórce przez utrzymywanie macicy w stanie "podrażnienia"
- antykoncepcja typu pigułka dzień po: jednorazowe duże zaburzenie stanu hormonalnego by organizm odrzucił zapłodnioną komórkę
- pigułka wczesnoporonna: j.w. tylko już zarodek
- aborcja: mechaniczne usunięcie płodu
Degenerat z głównej nie spadł z nieba. Żaden degenerat nie spada z nieba. Tworzony jest w procesie obejmującym rodzinę, środowisko.
(wrzuciłbym link do filmiku z kłótni i bójki patologicznej matki z patologiczną córką, ale mod pewnie by nie przepuścił)
Myślę, że takie znieprawowanie od najmłodszych lat mogą skutkować tym, że człowiek przestaje mieć wolę, może być ograniczony do najniższych instynktów, może być niezdolny do przyjęcia pojęć abstrakcyjnych jak koncepcja etyki czy moralności - krótko mówiąc: taka bestia może stać się bestią z przyczyn od niej niezależnych, bez swej woli, w czasie gdy normalnemu człowiekowi rozwijana jest wola, a potem postępować bezwolnie, instynktownie lub popędowo. I nie jest możliwe jej uczłowieczenie, na zasadzie że pijak degeneruje sobie alkoholem móżdżek w sensie biologicznym i jest to nieodwracalne upośledzenie czynności intelektualnych.
Czy w takim razie kara powinna obejmować jedynie osobę która dopuszcza się gwałtu na niemowlęciu? Gwałt to złe słowo. Zabija poprzez rozerwanie narządów wewnętrznych dziecka (70cm wys, 15kg wagi) swoim narządem rozrodczym? Ale to jest bestia - wyhodowana. Wg mnie kara powinna obejmować także hodowców takiej bestii.
Kolejna sprawa: sama kara.
Kara śmierci jest zakazana przez prawodawcę jednocześnie samo zabijanie czy pozbawianie życia przez prawodawcę jest dopuszczane w szeregu przypadków w/w.
Wg. mnie kara śmierci nie jest i nie powinna być karą zemsty.
Komentarze pod znaleziskiem świadczą o tym, że jest na nią zapotrzebowanie.
Wg. mnie nie powinna byćteż karą automatyczną.
Kara śmierci powinna być w repertuarze kar. Sąd jest od tego by zbadać i orzec, czy winny jakiejś potworności powinien spędzić za kratami resztę życia, 25 lat, czy odebrać mu życie.
Bo:
- taki gwałciciel niemowlęcia to potwór, o trwale upośledzonym człowieczeństwie, trzymanie takiego dożywotnio za kratami przypomina coś na kształt hodowania w klatce zwierzęcia które je, ogląda tv, masturbuje się, wychodzi na spacer i śpi. Przy czym biologicznie jest to człowiek i humanitaryzm nakazuje by traktować go po ludzku - odebrać mu ułomne życie niż hodować istotę niezdolną do refleksji.
- taki zabójca córki Eleni działał w afekcie, gdy afekt mija jest osobą zdolną do odbycia kary długoletniego więzienia i refleksji intelektualnych
- są też takie egzotyczne przypadki jak: przeczytać!
Jacques Fesch
[Allesandro Serenelli](https://pl.wikipedia.org/wiki/Maria_Goretti♯Zab.C3.B3jca)
Uważam za nielogiczne brak możliwości odebrania życia ludziom (określenie na wyrost) na drodze zasłużonej kary przy jednoczesnym przyzwoleniu na odbieranie życia dobrowolnie (eutanazja) i arbitralnie (kobieta decydująca się na szeroki wachlarz metod uniemożliwienia macierzyństwa).
Uważam, że kara śmierci jest karą humanitarną dla osób lub istot na sposób biologiczny będącymi ludźmi.
Uważam, że karę śmierci można wykonać w sposób humanitarny, bez dręczenia skazanego. Nawet z zachowaniem podziału na honorową i niehonorową.
Uważam, że zamykanie bestii na całe życie i utrzymywanie jej także za pieniądze osoby poszkodowanej jest bardzo niehumanitarne.
Uważam za coś szokującego prawodawstwo obowiązujące w UE na przykładzie dopuszczenia i niedopuszczenia do odebrania życia.
#rozkminy #prawo #karasmierci ♯4konserwy ♯neuropa
Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: Asterling
1. jeśli antykoncepcja jest formą odebranie życia to wstrzemięźliwość seksualna też
2. eutanazja na życzenie powinna być tak samo legalna, jak samobójstwo, inaczej to zwykła hipokryzja
3. twoja koncepcja kary śmierci jest niebezpiecznie blisko https://pl.wikipedia.org/wiki/%C5%BBycie_niegodne_%C5%BCycia
@mavierk: ewidentnie nie wiesz, co znaczy to słowo :)
Jest też problem z samym wykonaniem kary śmierci. Z procedurami. Polecam obejrzeć 'Krótki film o zabijaniu'.
Jestem przeciwnikiem kary śmierci, ale jeśli miałaby obowiązywać, to powinna być wykonywana NATYCHMIAST po wydaniu wyroku. Sąd wydaje prawomocny wyrok, nie ma już możliwości apelacji. Na sale wchodzi gość z pistoletem i strzela oskarżonemu w głowę. Koniec.
Nie doczytałeś całej mojej myśli. Bo ja napisałem, że sąd powinien mieć w swoim repertuarze kar - także karę śmierci i sąd powinien po zbadaniu sprawy zadecydować o jej użyciu. Jeżeli rodzice dopuścili się hodowli bestii - powinni też ponieść karę - nie mówię że śmierci. Ale za hodowlę bestii nie są odpowiedzialni tylko
1. antykoncepcja a kara śmierci
- antykoncepcja fizyczna (gumki, kapturki) powoduje brak zapłodnienia - tak samo, jak wstrzemięźliwość
- antykoncepcja chemiczna (tabletki, żele, globulki, itp) zwykle powoduje brak zapłodnienia (przez pogorszenie warunków dla plemników) - efekt ten sam, co przy wstrzemięźliwości, a czasem brak zagnieżdżenia już po zapłodnieniu
- antykoncepcja typu spirala powoduje zwykle brak zagnieżdżenia
- NPR powoduje zwykle brak zapłodnienia, czasem brak zagnieżdżenia
- normalne współżycie powoduje czasem
Komentarz usunięty przez autora
Jako gospodarz tej dyskusji z uprzejmości moderatora.
Przedmiotem moich rozważań jest to co podsumowałeś w pkt 2
W pkcie 1 nasza dyskusja ześlizguje się do poziomu światopoglądu. Wolałbym jednak dyskusję na poziomie pojęć.
jeżeli sprowadzamy do skutków to wstrzemiężliwość (brak stosunku płciowego, brak kontaktu narządów płciowych,
A wskazałabyś je w sposób rzeczowy?
Antykoncepcja jest szerokim tematem. Jest wiele metod, a ja nie jestem ekspertem.
Metody które dopuszczają do zapłodnienia (komórka jajowa+plemnik) ale nie dpouszczają do zagnieżdzenia się tego tworu, rozwoju itp - są przerywaniem życia.
To nie jest dyskusja światopoglądowa zwolenników i przeciwników antykoncepcji.
1. Rozmnażać się można płciowo lub bezpłciowo. W bezpłciowym nowe życie powstaje przy
@AnonimoweMirkoWyznania: zła analogia. Jadąc pod wpływem alkoholu godzisz się z większym ryzykiem wypadku, na wtargnięcie dzika nie masz wpływu. To bardziej odpowiada porównaniu współżycia w dni niepłodne (większe ryzyko braku zagnieżdżenia) w porównaniu z współżyciem w dni płodne (mniejsze ryzyko), niż różnicy między gumkami i wstrzemięźliwością. Które to współżycie w dni niepłodne nie