Aktywne Wpisy
koala667 +338
Belgia 2024, kiedyś kraj z wysokim poziomem życia a dzisiaj są na dobrej drodze do stania się islamskim kalifatem ¯\(ツ)/¯
#imigranci #belgia #europa #bekazlewactwa #4konserwy
#imigranci #belgia #europa #bekazlewactwa #4konserwy
4mmc-enjoyer +8
Jaki najlepszy benefit mieliście w swoim korpo (nie mówię tu o jakichś historiach z dupy, które podsłuchaliście, tylko że faktycznie tak było)?
Nie chodzi mi tu o podwyżki czy inne hajsy pod ladą.
Na pewno nie zajmę miejsca na podium, ale w jednej firmie co tydzień dostawałeś 2h - mogłeś wyjść wcześniej w piątek, bądź przez miesiąc uzbierać po prostu dodatkowy jeden dzień wolny od pracy.
#pracait #praca #programowanie #programista15k
Nie chodzi mi tu o podwyżki czy inne hajsy pod ladą.
Na pewno nie zajmę miejsca na podium, ale w jednej firmie co tydzień dostawałeś 2h - mogłeś wyjść wcześniej w piątek, bądź przez miesiąc uzbierać po prostu dodatkowy jeden dzień wolny od pracy.
#pracait #praca #programowanie #programista15k
#ovh
W panelu widać statystyki monitoringu. (niby ciągłe użycie cpu około 19% podczas awarii - idealnie płaska linia) Pojawia się na zielono, że niby na ping odpowiada. (nic z tego - nie odpowiada) KVMa nie idzie odpalić, zrobić restartu z poziomu panelu też nie ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Według komunikatu z 3:24 nadal leży 2400 VPSów i trochę ponad 700 dedyków...
Około 19 godzin bez dostępu do serwera
Nie jestem w stanie dojść, w której szafie właśnie jestem ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Z panelu mam tylko klaster i obszar, ale nijak ma się to do tych oznaczeń... ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Też miałem wczoraj przez cały dzień dostęp do monitoringu, lecz mogłem się tylko połączyć z FTP. Reszta usług leżała
Musiałbyś napisać do supportu w której szafie leży serwer, lecz pewnie odpiszą jak już serwer będzie działać ( ͡º ͜ʖ͡º)
Mi nie pozostaje nic innego jak cierpliwie czekać.
A swoją drogą w panelu przy zarządzaniu VPSem jak masz cały opis, gdzie leży, kiedy zarejestrowany, to jest też tam linijka: Boot - masz tam LOCAL czy lokalizację dysku w jakiejś macierzy?
Ja od awarii ciągle mam local
Tak było od zawsze
I chyba zacznę szukać jakiegoś clouda (co by go szybko przełączyć na takie długie awarie ( ͡° ʖ̯ ͡°) )
Wczoraj była informacja podana, że w SBG wszystkie klastry są 'zdrowe', więc musisz poczekać, aż serwer skontaktuje się ze światem
Teraz tylko zastanawiam się, który dzień będzie najlepszy na złożenie reklamacji ( ͡° ͜ʖ ͡°) na stronie oczywiście nic nie znalazłem, ale #wroclaw here to do ich biura mogę się przejechać ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
Ale z przedłużenia to bym skorzystał, mimo wszystko ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Wysłałem chwilę po 7 kolejne zapytanie o numer szafy, w którym jest mój serwer - cisza ( ͡º ͜ʖ͡º)