Aktywne Wpisy

Minieri +522
Niedawno ktoś o to pytał i odpowiedziałem że nie miałem jeszcze takiej sytuacji - do teraz, tak akurat przy świętach. Pijany kierowca, Ukrainiec, wraz z innym klientem zatrzymaliśmy go do przyjazdu policji. Wydmuchał 0,59, zakuli go w kajdanki i zabrali na wycieczkę.
Gość do przyjazdu policji nie protestował tylko cały czas pytał dlaczego mu to robimy i czy może chcemy się jakoś dogadać. No kurde nie. Zero tolerancji dla pijanych śmieci wsiadających
Gość do przyjazdu policji nie protestował tylko cały czas pytał dlaczego mu to robimy i czy może chcemy się jakoś dogadać. No kurde nie. Zero tolerancji dla pijanych śmieci wsiadających

AMBIWALENTNYPSIUR +594
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz

Drodzy,
W ramach pracy inżynierskiej będę pracował nad aplikacją (Android).
Muszę opanować komunikację aplikacji z serwerem.
Pomyślałem, że postawię serwer na domowym komputerze - wybieram pomiędzy Apache Tomcat, a XAMPP.
Stąd ten post - bardzo proszę o doradzenie mi, czy postawienie takiego serwera dedykowanego będzie najlepszym rozwiązaniem?
Serwer będzie przechowywał:
- bazę użytkowników + dane dot. ich preferencji;
Powinien także obsłużyć "na zawołanie":
- prostą komunikację (powiadomić każdego użytkownika i odebrać odpowiedź opcjonalnie z krótką wiadomością)
- wykonać kod w oparciu o preferencje użytkowników i dokonać pewnego wyboru na ich podstawie.
Czy Tomcat/XAMPP da radę? A może istnieje rozwiązanie, które będzie prostsze do wdrożenia i obsługi?
Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam.
Widzę, że opcji jest sporo, dzięki za szybkie odpowiedzi. Kolejne bardzo mile widziane :)
@LowRyder_: @ten_prawdziwy_marjo: @manioo23: @anfilo-pl:
Uparłem się na ten serwer, a teraz zastanawiam się czy Firebase nie będzie w pełni wystarczający.
Co sądzicie?
@admx1: Firebase to tylko storage i baza danych z mega wygodnym interfejsem. Nie możesz tam dodać żadnej logiki biznesowej, żadnych operacji - do takich rzeczy tak czy siak musisz postawić oddzielny serwer z aplikacją która się będzie z firebase łączyła.
Uważasz, że nie sprosta zadaniu?