Wpis z mikrobloga

Mieszkam na odludziu, powinienem mieć coś do obrony rodziny, jaką b--ń bez pozwolenia mogę kupić i liczyć, że będzie się nadawała? Mam na myśli też mniejsze prawdopodobieństwo rozśmieszenia napastników jak wyskoczę z jakimś egzemplarzem rodem z piratów z karaibów jeśli chodzi o czarnoprochową
#bron
  • 29
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@arczer: otóż nie możesz się bronić, to nie ameryka. Wiedz że jak zrobisz krzywdę napastnikowi, to zostaniesz skazany.

Co możesz zrobić?
- Alarmy i monitoring (kamery IP, wykrywanie ruchu i zgrywanie tego do clouda) - ważne aby wykrywanie ruchu wiązało się z sygnałem dźwiękowym i świetlnym i odstraszało potencjalnego amatora Twoich dóbr lub kobiet.
- gaz pieprzowy - duuużo gazu pieprzowego. Najlepiej kup taką gaśnicę jak młot pięciokilowy która sra sokiem z
  • Odpowiedz
@arczer: mam dwie sztuki CP i nie polecam! Zrób w tej cenie pozwolenie, ja jestem w trakcie procesu. Tu na wykopie pisali o Stowarzyszeniu Braterstwo które pomaga w tym i jest po kosztach mocno. Zainteresuj się. Zapomnij o CP
  • Odpowiedz
@avltree: @zzbkk: tak docelowo chcę zrobić pozwolenie i kupić porządny sprzęt.

@almet73: A jak mnie napadną to będę strzelał i w razie problemów z prawem postaram się nagłośnić maksymalnie sprawę i zostać męczennikiem za sprawę ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@arczer: heheh dzięki za takie poświęcenie, jeśli coś ugrasz to będę Ci przynosić paczki z darami do więzienia :P

Prawo powinno być jak w Stanach - wchodzisz na mój kwadrat - licz się ze śmiercią. Ja pewnie jeśli miałbym bronić życia córki/żony to też bym się nie p-------ł.

Czytałem gdzieś fajny artykuł że w razie jak już naruszysz nietykalność intruza - mów zawsze że się bałeś i stąd taka a
  • Odpowiedz
mów zawsze że się bałeś i stąd taka a nie inna reakcja.

@almet73: moja linia obrony - niepoczytalność ze strachu. Zresztą to i tak by było naturalne bo sięgasz po b--ń do obrony gdy się boisz
  • Odpowiedz