Aktywne Wpisy
Hołownia się k---a skompromitował. Pytają go o Wielichowską - w sumie też idiotyczne pytanie - a ten zamiast powiedzieć "Pytajcie się jej", bo dlaczego miałby się za nią spowiadać to atakuje dziennikarza, bo co on zrobił dla tworzenia zbiorników w kotlinie kłodzkiej.
#powodz
#powodz
dict +159
Skala zaniedbań, bylejakości, dezorganizacji w tym kraju to jest jakaś kpina. Imgw nie ma narzedzi do ostrzegania ludzi przed #powodz nikt nic nie wie. Sutryk powiedział, że spoko, dopiero w czwartek lub piatek będzie zmartwienie.
A informacje, gdzie auto przestawić ludzie sami muszą rozkminiać. By chociaż tę jedną rzecz sprawdzili i poinformowali ludzi... Niech powiedzą, że wystarczy zaparkować w Trzebnicy i wrocić pociągiem. Skąd ludzie mają wiedzieć, gdzie zaleje, a
A informacje, gdzie auto przestawić ludzie sami muszą rozkminiać. By chociaż tę jedną rzecz sprawdzili i poinformowali ludzi... Niech powiedzą, że wystarczy zaparkować w Trzebnicy i wrocić pociągiem. Skąd ludzie mają wiedzieć, gdzie zaleje, a
Daje plusa za każde info, dzięki ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#kanada #emigracja
- pogoda
- wszędzie daleko
- zimno
- ciemno
- do domu daleko (patrz
@prezes_roku: akorat pogoda po Szkocji nam niestraszna. Brakuje nam 4 pór roku, a przede wszystkim słońca latem.
Nie Vancouver, nie Ottawa tylko Toronto ale coś tam mogę dodać:
@sh2dov: za 2 lata powinienem skończyć mastera, a różowy ma bachelora honoursami . Mam nadzieję że nie będzie z tym problemu, ale jeszcze poczytam
- słaba pogoda, dużo deszczu, mało słońca
- w porównaniu do innych stanów/prowincji jest drogo
- bardzo azjatycko, czasem czułem się tam jak w chinach, za bardzo multi-kulti dla mnie
Mieszkam teraz w Calgary i sobie chwalę. Taniej, więcej słońca, w góry niedaleko, ludzie jacyś tacy bardziej swojscy.
Takie moje subiektywne odczucia.
Mi uznali doświadczenie z PL , zamiast początkowych 1740 CAD rocznie place obecnie 780, ALE ! sprawa dotyczy Manitoby i moje auto to stary bryk z 2006 :)
Potwierdzam
@gruby007: ponoć da się zakombinować, więc jak masz kasę na prawnika imigracyjnego to można próbować aplikować o PERM będąc na wizie TN, do poczytania : http://www.prizant-law.com/tn-visa-professionals-and-applications-for-lawful-permanent-residence-green-cards/
@gruby007: no tak, porównuje bardziej z Europa gdzie próba wynajęcia 1 bed w centrum stolicy przez zwykłego średniaka graniczy z cudem.
Mieszkanie 5 minut z buta od CN Tower to przecież tak jakbym mieszkał 5 minut