@wykoko: @Carlos_Irwin_Estevez: Tylko zamiast 2 pierwszych sag w Dragon Ball Super obejrzyj dwie kinówki (Battle of gods i Resurrection of F). Fabuła tych 2 kinówek opowiada praktycznie to samo co jest w 2 pierwszych sagach w anime, tylko jest to dużo ładniej i lepiej zrobione. Po 1. kinówki miały dużo większy budżet, po 2. dwie pierwsze sagi w Dragon Ball Super są najgorsze ze wszystkich, wręcz paskudne.
@Carlos_Irwin_Estevez Ponadto, gdy obejrzysz kinówki to oglądaj wydania Blue-Ray wraz z polskimi napisami, które możesz znaleźć na stronie grupy mirai. Cechują się poprawioną jakością w stosunku do wersji TV.
Polecam również obejrzeć 2 pierwsze odcinki Super przed pierwszą kinówką oraz filety (są to tak zwane luźne odcinki pomiędzy sagami) pomiędzy pierwszą, a drugą kinówką.
Powiedzcie mi jak to oglądać, mam za sobą Dragon Ball i Dragon Ball Z - co następne i w jakiej kolejności żeby się nie pogubić?
Z góry dzięki
#dragonball
1. Dragon Ball
2. Dragon Ball Z
3. Dragon Ball Super
* Dragon Ball GT możesz pominąć bo nie wchodzi w fabułę. Możesz sobie obejrzeć i potraktować jako alternatywę dla serii Super
Ponadto, gdy obejrzysz kinówki to oglądaj wydania Blue-Ray wraz z polskimi napisami, które możesz znaleźć na stronie grupy mirai. Cechują się poprawioną jakością w stosunku do wersji TV.
Polecam również obejrzeć 2 pierwsze odcinki Super przed pierwszą kinówką oraz filety (są to tak zwane luźne odcinki pomiędzy sagami) pomiędzy pierwszą, a drugą kinówką.
Czyli teraz 2 pierwsze odcinki Super z Blua-ray później 2 kinówki i reszte super (ewentualnie bez pierwszych 2 sag).
Dzięki!
Ja polecam tak:
1,2 - Super; Pierwsza kinówka; 15-18 - Super; Druga kinówka; 28 do teraz - Super.
Jeszcze chciałbym dodać, abyś oglądał od razu wersję rozszerzoną pierwszej kinówki, 105 min. bodajże (Można ją znaleźć na stronie grupy mirai)