Aktywne Wpisy
![Iorem_ipsum](https://wykop.pl/cdn/c3397992/Iorem_ipsum_0bzeLWr2sH,q60.jpg)
Iorem_ipsum +75
Mentzen w debacie mówi że z żoną wynajmował przez cztery lata, a potem kupił mieszkanie 60 metrów, a po kolejnych trzech latach stać go było żeby kupić jeszcze większe mieszkanie, a potem dom..
Kvrwa ten odrealniony człowiek będzie pouczał ludzi że wystarczy pracować i można się dorobić. Ciekawe po ilu latach pracy w jego firmie stać jego pracowników na zakup 60 metrowego mieszkania, potem większego, a potem domu...
#mentzen #nieruchomosci #kanalzero #
Kvrwa ten odrealniony człowiek będzie pouczał ludzi że wystarczy pracować i można się dorobić. Ciekawe po ilu latach pracy w jego firmie stać jego pracowników na zakup 60 metrowego mieszkania, potem większego, a potem domu...
#mentzen #nieruchomosci #kanalzero #
![fanmarcinamillera](https://wykop.pl/cdn/c0834752/a2e0aa75f81325beebb23388316e8630008e9bfcf73bb792694fa7e3ff9eb54d,q60.jpg)
Ej biedni ludzie, którzy użalają się, że nie stać ich na kupno mieszkania/zarabiania porządnych pieniędzy. Gdzie byliście jak trzeba było rozwijać specjalistyczne umiejętności w danej branży? Co robiliście w czasie szkoły, studiów? Ale odpowiedzcie szczerze jak przepracowaliście ten okres. Bo to już jest męczące jak ciągle tylko słyszę „daj, daj, daj, bo my mamy gorzej” A może weźcie odpowiedzialność za swoje czyny i przemyślcie kto odpowiada za taki a nie inny stan
Moja największa wtopa wynikła z tego, że moimi pierwszymi warkami były AIPA, a tam wiadomo: im więcej amerykańskich chmieli tym lepiej. Następnie stwierdziłem, że machnę polskiego klasyka tyle że Marynkę podmienię na Iunga (bo takim dysponowałem) - 30g na goryczkę + 30g Lubelskiego na smak i trochę na aromat... ale zaraz, jak to 60g chmielu? Przecież tam dawałem 150g+ i było dobrze to i tu zwiększymy (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■) Iunga 12,5% AA niech będzie w tej 60 minucie ale lubelskiego to po 45g w 30 i 5min powinno być wystarczająco... i jeszcze 30g Oktawii na cichą (przecież w amerykańcach cicha tak dobrze się sprawdza ᕙ(⇀‸↼‶)ᕗ ) no i zatrzemy na wytrawnie żeby nam nic tu nie kontrowało aromatów( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
Już przy rozlewie czułem, że coś jest nie tak, no ale pewnie się ułoży.
Nie ułożyło. Do tego doszedł przepiękny gushing spowodowany niedostatecznym odfiltrowaniem Oktawii z cichej i jak już mi zostało te pół butelki do spróbowania to łodyga taka jakbym lizał świeżo ścięty Barszcz Sosnowskiego w upalny dzień ( ͡° ʖ̯ ͡°)
#piwowarstwo
Od tamtej pory mam lodówkę (dzięki @Druh_Boruch!) z grzałką i termostatem od majfrenda. Nie wiem jak somsiad @Nivele, ja tam wolę mieć kontrolę nad fermentacjo ( ͡°
ᕙ(⇀‸↼‶)ᕗ
źródło: comment_qBOlG1f0GB7SoRE5L2B85KPYurNnufKS.jpg
PobierzTermostat stawiasz sobie na lodówce, czy gdzie tam się Tobie podoba. Musisz zrobić otwór w ścianie lodówki żeby wsunąć czujnik termostatu i przewód do grzałki. Do termostatu podłączasz grzałkę, agregat z lodówki i po robocie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@
@Nivele spieprzyłem grodziskie. Dałem S-33, wlałem uwodnione do za mocno schłodzonej brzeczki i opadły nieaktywne na dno. Poszło do kibla po tygodniu bez startu, bo nie miałem serca do tego piwa, a czekało już kolejne na warzenie.