Wpis z mikrobloga

• 2
Koncze 3 miesiac izoteku, przesuszone usta, troche oczy, a teraz pajak na rece (bo to wlasnie chyba od izoteku, przesuszenia prawda?). Mialem podwyzszony aspat miesiac temu, wiec derma zlecila dawke z 30 na 20mg i tabletki oslonowe na watrobe. Stostuje sie do tego, ale zaczely sie pojawiac takie wlasnie problemy, to bardzo normalne, czy powinienem sie martwic?

Powinienem kupic krem do dloni prawda?

#izotek
  • 23
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@scarte: Ja to ogółem nie polecam tego preparatu - ktoś mi kiedyś mówił ze sieje niezłą destrukcję wewnątrz organizmu. Ogółem dobrze syfy wysusza ale nie polecam.
  • Odpowiedz
@primusek tak dokladnie, wszystkie chropowate powierzchnie na terenie nosa i przy policzkach zniknely, mam buzie gladka jak niemowle, a nie mialem takiej od gimnazjum, takze kolejny pozytywny efekt
  • Odpowiedz
@Primusek: Tak, znajoma z uniwersytetu powiedziała mi, że stosowanie tego leku na dłuższą metę jest szkodliwe i lepiej jest znaleźć coś innego. Odczuwalne jest bardzo mocne wysuszenie skóry ( w tym też np. ust etc), pamiętam też że mówiła że nie wpływa on dobrze na wnętrze. Na szczęście kilka miesięcy 'kuracji' dość mocno pomogło.
  • Odpowiedz
@Inveth: Co to znaczy coś innego? Nie ma nic analogicznego do Izoteku.

Odczuwalne jest bardzo mocne wysuszenie skóry ( w tym też np. ust etc)

Tak, to prawda i co z tego? Trzeba wtedy odpowiednio się nawilżać, chronić usta. Te skrajne przypadki to jest promil wszystkiego. Dosłownie promil. A te najgorsze to są pojedyncze przypadki na miliony użyć.
  • Odpowiedz