Aktywne Wpisy

njdnsjdnjs +56
Trochę się zastanawiałam, czy opisać tu swoje traumy, ale zdecydowałam, póki co, że to zrobię. Chociaż nie sądzę, żebyście byli dobrym audytorium. Będzie długie.
Kiedyś poznałam tu pewnego wykopka. Takiego lubianego i szanowanego. Co siedział na nocnej i miał dużo plusów pod wpisami i kilku kolegow z mirko. Oczywiście ignorowałam wszystkie redflagi, ktore podejrzewam, teraz by juz nie umknęły mojej uwadze. Czemu tak robiłam, nie wiem. Nałożyło się na to mnóstwo czynników,
Kiedyś poznałam tu pewnego wykopka. Takiego lubianego i szanowanego. Co siedział na nocnej i miał dużo plusów pod wpisami i kilku kolegow z mirko. Oczywiście ignorowałam wszystkie redflagi, ktore podejrzewam, teraz by juz nie umknęły mojej uwadze. Czemu tak robiłam, nie wiem. Nałożyło się na to mnóstwo czynników,

Jeżeli tak jak ja uwielbiacie smażenie na tym cudzie, to mam dla was łatwy przepis jak zrobić go w domu ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Sprawdzony i do dzisiaj stosowany prze ze mnie :)
Potrzeba :
5 kostek masła /najlepiej 82% (+) tłuszczu.
Czas to 1 godzina w tym 45 minut na zbieranie pianki.
Nie doprowadzajcie do długiego gotowania, niech sobie bulka na średnim/małym ogniu.
Aby wychodziła z niego piana która zbieramy do osobnego pojemniczka, będzie do wyrzucenia. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Robimy do momentu gdy masełko będzie ładne i klarowne ( ͡° ͜ʖ ͡°)
W linku trochę informacji na temat tego cuda.
http://m.poradnikzdrowie.pl/zywienie/co-jesz/maslo-klarowane-ghee-wlasciwosci-i-wplyw-na-zdrowie-przepis-na-maslo_44423.html
A masełko doskonale pasuje do :
http://www.wykop.pl/wpis/27683353
Udanej niedzieli! ^^
#gotowanietomojapasja
źródło: comment_yoB8d6hvfcamFXpDXtEEWwbTtV5p9aqa.jpg
Pobierzźródło: comment_299mtdHBOUM4GM1Q4BO7lsJiPErr27u4.jpg
Pobierzźródło: comment_0b7nOVmhvUg98d5MjEJPGwhKtu9SJcZJ.jpg
PobierzAle dużo taniej wychodzi zrobienie tego masła niż kupno bo. 400 gram klarownego masła kosztuje nawet 6 euro.
Z tą też różnica że domowej roboty, można po użyciu oczyścić i wykorzystać jeszcze raz, a kupony często zmienia kolor i smak
źródło: comment_tHiQ88N3nIUUxPZPqbrotJ9euzQz0Hit.jpg
Pobierznajgorzej jest oddzielić maślankę
Z tym mikserem, w sumie może dzisiaj spróbuję :D jak to zrobić krok po kroku? ( ͡° ͜ʖ ͡°)