Wpis z mikrobloga

Witam Mirki i Mirabelki,
Sprawa tyczy się #zmianaczasu w pracy. Otóż idę dzisiaj na nockę, jak wiadomo dzisiejszej nocy cofamy zegarek o godzinę wstecz. Czas pracy mam od 22:00 do 6:00, jeżeli uwzględnimy zmianę czasu to wychodzi mi 9h pracy. Nie powiem, nie uśmiecha mi się robić tą nadliczbową godzinę, bo mój obecny koordynator jest debilem i być może nie uwzględni mi tej godziny do czasu pracy. Umowa zlecenie. Co byście radzili zrobić w takiej sytuacji? Poinformować, że będę tylko do 5:00 i iść sobie do domu, czy mimo wszystko zrobić tą dodatkową godzinę.

#praca #kiciochpyta #pytanie #czas
  • 13
@Abuyin: odpisał mi własnie, zapytałem czy mogę wyjść o 5 i będzie to policzone jako 8h, a napisał do mnie: Nie wiem, ale w przypadku pracy do 6 policzymy 9h XDD. Kumasz? XD
@Ravciu umowa zlecenia i wszystko jasne. ( ͡° ͜ʖ ͡°) oczywiście, zakładając że nie podlega ona przekwalifikowaniu na umowę o pracę (a pewnie podlega sądząc po tym co mówisz o czasie pracy xd) to jak się dogadasz, tak będziesz miał. Imo musisz robić godzinę dłużej, skoro 'czas pracy' mas sztywny, ale to zależy co masz w umowie i jak to wygląda w praktyce xd