Wpis z mikrobloga

@makapakaaa: za młodu na wigilie zawsze bylam zmuszona "rozkoszować sie" zupa owocową z wiśni, ktorej szczerze nienawidzilam. Odkąd dzierze władzę w kuchni, odtąd na wigilię jest barszcz czerwony z uszkami.
  • Odpowiedz
@Usunelem_Konto: On nie jest robiony z samych buraków. Przypraw jest sporo(goździki, liść laurowy, ziele angielskie, czosnek, sok z cytryny, seler, i nawet cebula o której wspominałeś) tylko ze nie lubię jak mi cos pływa w talerzu, dlatego barszcz jest odcedzony. Nie wiem tylko skąd ten smalec wziąłeś, może to zależy od regionu Polski
  • Odpowiedz
@macio32155: w sumie bardzo możliwe owy przepis jest od mojej św. pamięci babci, która pochodzi z Ukrainy (Makiejewka) zawsze mówiła,że barszcz ma być syty a nie sama woda dlatego podczas smażenia cebulki w (smalcu) przelewa się całość do barszczu wtedy ma to kopa takiego i smak :) . Spróbuj raz to zobaczysz,że smak jest całkowicie lepszy i inny niż nasz tradycyjny wodnisty bez grama tłuszczu :)
  • Odpowiedz