Wpis z mikrobloga

@Dziadekmietek gra hula na nowych systemach dobrze (chyba, że zainstalujesz jakieś mody graficzne- te zmniejszają stabilność). Wyśmienita pozycja, jeden z must have'ów z jakimi trzeba się zapoznać.

Pamiętaj koniecznie, aby zainstalować fanowskiego patcha!
  • Odpowiedz
  • 5
@Dziadekmietek Życzę Ci sto lat, ale i tak może się okazać, że po tej grze nie trafisz już na nic lepszego. Huragan klimatu i setting, który wryje Ci się w pamięć. To jest arcydzieło. Nazywanie tego grą to nieporozumienie.
  • Odpowiedz
@wielooczek: Chyba łatwiejszy nawet, no chyba że ktoś korzystałby z exploitów w wersji podstawowej (chociaż już sam się zgubiłem czy je naprawił czy nie, bo np. do co najmniej 6 wersji patcha można było przeczytać książkę, sprzedać ją, kupić i użyć ponownie, a w trakcie tworzenia postaci niemal wymaksować statsy). Np. w nawiedzonym hotelu Wesp dodał topór strażacki, który jest jedną z lepszych broni w grze, poza tym dodał też
  • Odpowiedz
@Bethesda_sucks: Pytam ponieważ przymierzam się do przypomnienia sobie tej gry i pamiętam, że przy moim pierwszym podejściu zepsułem chyba build postaci (szedłem w perswazję i bronie białe) i pod koniec (tylko pod koniec) wybitnie nie domagałem w walkach ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
@Lisaros: pod tagiem zauważyłem, że prawie rok temu przeszedłeś Vampire the Masquerade - jako że udało mi się wyrwać grę za 17 zł na GOGu to będę ją testował. Poleciłbyś jakie łatki/mody powinienem wgrać? Ktoś wyżej podlinkował patcha, więc go zainstaluję, ale może jakiś mod graficzny? Do Gothica 2 (który jest starszy) taki jest.
  • Odpowiedz
Vampire the Masquerade

@Dziadekmietek: o którą grę Ci chodzi? Bo pełne nazwy tych gier to Vampire: The Masquerade: RedemptionVampire: The Masquerade — Bloodlines, jako że system fabularny, na którym się opierają, to właśnie Vampire: The Masquerade (inne wampiryczne od tych samych twórców to Vampire: Dark Ages, Vampire: Victorian Age (stary Świat Mroku) i Vampire: The Requiem (nowy Świat Mroku)).
  • Odpowiedz
@Dziadekmietek: generalnie patch wespa (polecony wyżej) ma już w sobie sporo poprawek graficznych i jest rewelacyjny. Na pierwszy raz zupełnie wystarczy. Nie wiem tylko, czy zawiera on w sobie ciekawą poprawkę graficzną, o której już było na mirko - High Poly Patch, bezpośredni link do niego tutaj.

Jest jeszcze jeden fantastyczny mod - VTMB: Clan Quest Mod. Dodaje on mnóstwo nowej zawartości i wiele zmienia w samej rozgrywce.
  • Odpowiedz