Wpis z mikrobloga

Halko Mirki, miał ktoś zablokowanego maca przez hakerów? Ustawiony pin i firmware password. 2 tygodnie temu włamali się mojej dziewczynie(nie miała weryfikacji 2 etapów) , dzisiaj znajomemu (miał weryfikację 2 etapów). Punktem wspólnym obu max Bolków jest to że zostały zostawione w trybie uśpienia. Po odpaleniu pojawia się okno by wpisać pin (jej ma 4 cyfry, ziomka ma 6) i jest podany mail który daje odpowiedź zwrotną żeby zapłacić 50 dolarów w bitcoinach. Do iclouda mogę się normalnie zalogować, do maca już nie. Cortland wola kilka stów za to. Odblokowal ktoś? #apple #macbook #kiciochpyta #cortland
  • 14
@LosoweKontoLosowegoWykopowicza: Tego nie wiem, 2 tygodnie temu dziewczyna wróciła do domu i chciala napisać raport, dzwoni do mnie czy jej jakiś pin ustawilem - ja ze nic nie wiem itd, jak wrocilem do domu to patrze faktycznie jakis pin (na makach kompletnie sie nie znam bo jestem #pcmasterrace #windowsrulez) ale byl tam podany jakis mail, napisalem na niego i dostalem zwrotke o której napisalem wyzej. Prawdopodobnie ktoś włamał się na