Wpis z mikrobloga

wiecie co jest obrzydliwe? ludzie, którzy kładą się po całym dniu do wanny i myją się w tej samej wodzie po spędzeniu w niej kilkunastu minut.
  • 21
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 10
W Japonii się ponoć mają przed wejściem do wanny. Ja tam nie wiem mam tylko prysznic od daaawna.
  • Odpowiedz
@fsfdjf A jak się potem splukują czystą wodą to co? Jak byłem mały i myłem naczynia to dla oszczędności wody mama kazała mi zalewać brudne naczynia wodą, myć je i władać do drugiej komory zlewu i tam dopiero płukać. Sugerujesz, że przez połowę życia jadłem z brudnych talerzy?
  • Odpowiedz
  • 2
@Hellvis: moim zdaniem wypadałoby się po siedzeniu w wannie umyć całkowicie, a nie tylko spłukać czystą wodą.
@PaboXZ: nie po to się myję żeby później być dalej brudna
  • Odpowiedz
@fsfdjf Aktualnie nie pamiętam, kiedy ostatnio zdarzyło mi się napuścić wody do wanny, ale jak kiedyś to robiłem to wchodziłem do wody, myłem się, wypuszczałem wodę i plukalem się prysznicem. Byłem brudasem?
  • Odpowiedz
@fsfdjf: W sumie trochę tak robię. Znaczy ładuje się do wanny, ogarniam, a potem wodę wypuszczam i raz jeszcze myję ciało żelem no i włosy pod prysznicem (a jak jestem zmęczona to tylko to drugie), tak na czysto już xD W odwrotnej kolejności niż w Japonii, bo mi zgrzyta tylko leżenie w wannie nieważne czy przed czy po prysznicu.
  • Odpowiedz
@fsfdjf: trochę Cię rozumiem, a trochę też poczytaj jak działają dobre środki czystości. Jak zmyjesz z siebie brud dobrym mydłem to on nie wraca na Twoją skórę, więc kwestia tylko spłukania wodą ( ͡° ͜ʖ ͡° )*:
  • Odpowiedz