Wpis z mikrobloga

@dog_meat:
1) Jak wygląda rozmowa kwal. na takie stanowisko? Jakiego rodzaju pytań można się spodziewać?
2) Jak wygląda praca na takim stanowisku w praktyce? Jaki jest zakres obowiązków i odpowiedzialności?
3) Jakie są zarobki na takim stanowisku? Oczywiście chodzi mi o uśredniony zakres, bo wiadomo, że jest to zależne od wielu czynników. Takie orientacyjne widełki.
3) W ogłoszeniu zaznaczone jest, że wymaga się:
twarde: Strong Networking + Security Technologies + Security
@dog_meat:

(Sorry za drugi wpis, nie mogę już edytować)

Jest jeszcze juniorska wersja tego stanowiska, która od w/w różni się tym, że nie wymagają znajomości 'Security Technologies', 'Security Best Practices' ani rocznego doświadczenia. W takim wypadku jedyne, co mnie zastanawia, to wspomniane "Strong Networking".

Mógłbyś się wypowiedzieć?
@lech1991: Strong networking: Zapewne musisz znać podstawy sieci: Model OSI/ISO TCP/IP, protokoły routingu: RiP, OSPF, EIGRP, routing statyczny, switching: vlany, STP, LAN, WAN. Oczywiście protokoły ze stacku TCP/IP. Jednym słowem wiedza podstawowa sieci. Jest tego sporo i raczej jak nie siedzisz w temacie to ciężko będzie Ci to ogarnąć wciągu tygodnia.
@fajq: Dzięki, czyli raczej nie ma co aplikować jeśli się nie zna tego co wymieniłeś? Plus znasz jakieś strony, skąd można zacząć się tego uczyć? (ale chodzi mi o prawdziwe podstawy, a nie link do GitHuba gdzie jest wszystko i nic i nie wiadomo z której strony to ugryźć).

@MojeTrzecieKonto: Ale ta oferta została wrzucona kilka dni temu (tak twierdzi linked-in). Skąd wiesz, że oferta od BZWBK aktualna? Mógłbyś podać