Wpis z mikrobloga

Mircy, dzisiaj straciłem spedycyne dziewictwo ;) Nigdy jeszcze nie pośredniczyłem, bo zawsze myślałem, że kiedy indziej oraz, że trzeba się do tego lepiej przygotować. Sam obstawiałem własne auta i mi wystarczało. Dzisiaj z konieczności musiałem wypchnąć dwa ładunki, których nie zdążyłyby zabrać moje auta. Przyciąłem po 200EUR na każdym i posmakowało. Chyba lekko zmienię kierunek działalności ( ͡º ͜ʖ͡º)
#bekaztransa #nieaktdzk
  • 13
@wasiuu: Takem czuł ( ͡° ʖ̯ ͡°) ja średnio 2-3 razy w tygodniu słyszę, że jestem złodziejem. Owszem 200e to już spoko przycinka, ale zdarza się zrobić na zero albo na minusie oby tylko zapewnić serwis klientowi. Spedycja ma swoje plusy, ale mi się troszku tęskni za prowadzeniem aut i gadaniem głupot z kierowcami.
@cbass: gdyby nie to, ze szukałem na szybko to może udałoby się zerżnąć więcej. Za NL-DE1 dałem dziś gościowi 850EUR/600km
Ze swoich aut nie zamierzam rezygnować, te okazjonalne strzały będą raczej dodatkowym dochodem na przebalowanie ;)
A zanosi się na więcej bo wywiozłem dziś gościowi trzy transporty, z którymi nie mógł dać rady. Przed chwila dostałem maila: #chwalesie

You did good work for me, thank you very much.

Once all is
@wasiuu: Gratuluję, brzmi to dobrze;) Takie laduneczki do jedynek to sprawa warta utrzymania, w czwartek/piątek byś je gonił z dużo większą przebitką. Jakie masz auta? 13.6?
@cbass: cieszę się, ze mi się trafił ten gość, bo sami mu sporo powozimy. Mieć powrót w piątek na DE1, to jest to czego przez cały rok szukam. Mam 13.6 i cały pic polega na tym, ze mieszkam blisko granicy i zawsze jeździmy na koniec tygodnia w okolice DE1. W dodatku tutaj gość wysyła robotę, która sam magazynuje producentom. Obieg i wymiana informacji to jest słodycz. Wszystko do załatwienia w trakcie
@wasiuu: Mój rekord w zeszłym miesiącu na czysto ze sprzedaży ładunku 1600 euro odjąć 250e dla człowieka, który mnie polecił szefowi ( ͡° ͜ʖ ͡°) A i dodam, że przewoźnik pojechał za przyzwoitą kasę :)