Wpis z mikrobloga

Polecacie jakieś wideorejestratory do samochodu, które zapewniają fajną jakoś nagrywania w dzień i w nocy, a przy okazji nie kosztują tysiąc złotych? :P Nie miałem nigdy tego wynalazku w samochodzie, ale kolega miał wczoraj kolizję i bez tego by się nie wybronił, więc chyba warto zamontować.
Ew. jeśli widzieliście te kamerki w korzystnej cenie to możecie podrzucić link
#motoryzacja #samochody
  • 23
@saper_vodiczka: To w sumie nie jest aż tak wazne, nie będę się bawił we wrzucanie niczego na yt :P
Chodzi tylko o to jak ktoś w Ciebie walnie to żeby było to w miarę widoczne, chociaż przydałaby się też czytelność tablic jakby chciał uciec (wiem, w nocy o to trudno). :D
@Mike767er: Są to modele wypuszczone na dwa rynki. Chiński i Europejski/Amerykański. Różnią się oczywiście językiem, sprzętowo niby nie ale wersja CN była pierwsza i są pogłoski, że to wersja beta. Wersja CN jest tańsza.

Generalnie w Polsce w sklepach trafisz na US. Kupując na allegro możesz trafić na CN. Kupując na ali, banggoodzie też będzie taniej jeśli ci nie zależy na czasie.
@Mike767er chłopie temat rzeka - odsyłam Cię na autowrzuta.pl - całe forum z testami filmikami , dyskusjami, porównaniami - ale bądź przygotowany że im więcej czytasz tym większy chaos.

Od siebie powiem dwie rzeczy:
1.w rodzinie jeździ GW1HT I jestem rozczarowany. Niby full HD niby nagrywa ale w biały dzień przy 50km / h nie widać blach. Są nieczytelne.
.2. Oglądałem sobie porównanie modeli viofo A119 i A119s , druga nawet chyba
@Mike767er za tego g1wht w rodzinie dali 230 zł i jest bo jest . Ale nagrania z niego takie sobie. Ciekawostkę typu zwierzynę , wariatów drogowych da się nagrać i zobaczyć w miarę ale przy nadjeżdżających z naprzeciwka nie widać po prostu blach. Nie kupił bym takiego rejestratora sam. Trzeba ok 500-600 zł wydać niestety.

Nawet popularna na wypoku seria "polskie drogi" czy "polscy kierowcy" pokazuje jak bardzo różna jest jakość nagrań.
@snwptest: Dzięki, sprawdzę. Co do tablic to wolałbym żeby jednak były czytelne, ale sprawdzę te filmiki z autowrzuty. Niby nie jeżdżę zawodowo, ale często ciągam w przyczepie na przykład szybowiec czy żaglówkę, a te pierwsze zestawy potrafią dochodzić wartością do miliona cebulionów, więc muszę to przemyśleć. Wartość samochodu już pominąłem.

@sirgorn: Sprawdzę, dzięki.
@snwptest: już zacząłem szukać nagrania, gdzie jadę stówkę i widać rejestracje z naprzeciwka, ale doczytałem że chodziło Ci o wersje z "s", ja mam "VIOFO A119 V2"
Jak dla mnie wydawanie 500-1000zł na kamerkę do auta jeśli się nie jest zawodowcem to przesada.

@Mike767er: jak już zrobiłem ten pokaz jakości nagrania z viofo to wrzucę - ja się do niczego doczepić nie mogę, jak na kamerkę za 280zł jest dobrze
sirgorn - @snwptest: już zacząłem szukać nagrania, gdzie jadę stówkę i widać rejestra...

źródło: comment_dyC112knAny27TXamFLSFz1aaAenCkcI.jpg

Pobierz
@sirgorn hm to ciekawe , sam szukam kamerki rejestratora który właśnie nagra blachy czytelnie a ten klip o którym wspominałem to był jakiś film demonstracyjny chyba sprzedawcy z allegro jakiegoś gdzie były w aukcji jako przykłady podane te klipy - wiec kliknąłem i się na oby kamerach rozczarowałem - i 199 i 119s , to był charakterystyczny klip bo był poziomo na pół podzielony i jednocześnie z jednej i drugiej bylo widać
@sirgorn chyba że wcześniej dotrę do domu i sam znajdę . Bylem serio zdziwiony tym że przy pauzie nagrania w mieście nie widać blach czytelnie -a nie były niczym zamazane dla ochrony danych ani cenzury/anonimowości.