Wpis z mikrobloga

@madtrexx: wykop jest, facebook jest, player muzyki jest, przeglądarka jest, budzik jest, jakiś sport tracker się znajdzie, apka do banku jest, nawigacja jest, rozkład jazdy jest, shazam jest. Najważniejsze apki są, jakieś gierki do autobusu też się znajdą.

Ogólnie to zależy mi na szybkości i stabilności, a na andku ciężko o coś takiego na telefonie ze średniej półki cenowej. Sola jest wydajna w aplikacjach, ale chodzenie po menu, odbieranie połączeń
  • Odpowiedz
@eDameXxX: by znowu wrócić jak to już raz zrobiłeś co przewidywałem mimo, że nie wiedziałem, że to już wcześniej zrobiłeś. ergo nie ma sensu, po prostu przejdz na ios i potem tez już wróc na stałe do andka, jedynej normalnej platformy mobilnej
  • Odpowiedz
@madtrexx: co kto lubi. Ja akurat lubię prostotę i dlatego chociaż WP7 zainstalowałem tylko do testów (tak, mogę różne systemy instalować), to korzystałem z niego przez dobre pół roku aż do awarii wyświetlacza. Teraz Android... a później kupuję jakąś Lumię i chcę się sprawdzić w kodzeniu appek :) a WP jest dobrym wyborem, bo szybko przybywa użytkowników, a w aplikacjach nie ma jeszcze takiego nasycenia jak na Androidzie.
  • Odpowiedz
@madtrexx: za solę dałem z przesyłką 550 zł, gdy chodziły o co najmniej 100 zł więcej. Menu, odbieranie połączeń na prawdę lepiej chodziło w x8, która nawet 256 ramu nie miała, a procek 600 mhz. Tam #cyanogenmod był dopracowany i pomimo dużo słabszych bebechów działał sprawniej niż soft w soli. Zainstalowałem na solę cm9, chodziło to super, tak jak oczekiwałem, ale co z tego, skoro bateria padała w
  • Odpowiedz
@madtrexx: czyli ile bym musiał wydać na telefon, aby nie był gówniany? Bawiłem się w sklepie sgs4 i co, jak przechodziłem szybko przez pulpity to się zaciął! Wydajność w aplikacjach te telefony mają ok, ale co z tego, jak przy pulpitach, przy włączaniu dialera, czy sms telefon działa wolniej niż stara nokia 3310, a bebechy ma takie, jak jeszcze kilka lat temu komputery.

Z tego co czytałem, to windowsphone jest
  • Odpowiedz
@vervurax: pewnie lumię 620 ze względu na lepsze mapy niż ma 520, no i latarkę. Ale zobaczymy, sprzeda się sola to będę czegoś szukał, może jeszcze z androidem, kto wie.

Muszę iść do sklepu i pobawić się wp, chociaż kilka minut.
  • Odpowiedz
@vervurax: no to jak masz, to powiedz mi coś o baterii, jak wygląda sprawa, gdy telefon głównie leży, jest odcięty od internetu, kilka minut rozmów dziennie i kilka sms, czy będzie w stanie wytrzymać 3 doby, czy nie bardzo?
  • Odpowiedz
@piotreek88: mi z cały czas włączonym wifi i paroma rozmowami/smsami dziennie wytrzymuje dwie doby, tylko tutaj zaznaczam, że mam przeokropny zasięg w moich okolicach. Zwykle ludzie z takimi samymi telefonami mieli prąd dwa razy dłużej (np. w innych sieciach, ja mam play). Także myślę, że jest szansa na 3 doby, ale 2 masz gwarantowane. Po przejściu z Desire, który ledwo trzymał dobę, to dla mnie i tak duża poprawa ;)
  • Odpowiedz