Wpis z mikrobloga

czyli chcesz jeszcze bardziej się wstydzić za nich ?

@Zoltrix__: to już jest w internetach, teraz chciałbym żeby ktoś to opisał i należycie ocenił.

teraz zobaczyłem twój profil jesteś jakimś fanatykiem politycznym współczuję

to prawda, na wypok raczej przyszedłem do tego tagu i jakoś ta w nim zostałem zaszufladkowany więc tutaj nawet z niego nie wychodzę
@Henryk_Chinaski: kończyłam podstawówkę przynajmniej 15 lat temu i już wtedy na korytarzach spotykało się wrażliwych, delikatnych chłopców, którzy trzymali się chętniej z dziewczynami i interesowali się modą. To wystarczyło, żeby rówieśnicy krzyczeli za nimi "pedał". Nie trzeba coming outu, żeby być ofiara dręczenia, wystarczy po prostu być nieco innym niż wszyscy.
Tak jak napisałem wyżej broń Boże nie relatywizuje tutaj tego co się działo w szkole i uważam, że osoby o odmiennej orientacji nie zasługują z tego powodu na brak szacunku. Jednak podzielam obawy (obawy, bo nie jestem specjalistą i opinii mieć nie mogę), że nachalna propaganda LGBT, często przez środki masowe kierowane do młodych, może przynosić więcej złego niż dobrego.

@Henryk_Chinaski: Nieprawda. "Bij pedała" to było hasło polskich szkół od zawsze.
@k1fl0w: Jaki jest poziom polskich polityków wiem od dawna. Ale lubię czasem myśleć, że są w tym kraju instytucje, w których zasiada elita. Mam namyśli najważniejsze instytucje takie jak TK, NBP, NIK czy Trybunał Stanu. A potem przypominam sobie o niej. Faktycznie potrzebna jest jakaś reforma, żeby tacy ludzie nie mogli zasiadać w najbardziej prestiżowych organach władzy sądowniczej. Ale zdaje się, że PIS idzie raczej w przeciwną stronę, prawda? O ile