Wpis z mikrobloga

Mirki i Węgierki, jakiego ortodontę polecacie w okolicy Ochoty/Mokotowa/Śródmieścia?
Takiego żeby było profesjonalnie i nie naruszyło strasznie studenckiej kieszeni ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Może leczyliście się u kogoś z innych dzielnic, ale uważacie że warto polecić?

Pomuszcie, mam hore zemby (,)

#warszawa #ortodoncja #ortodonta #zeby
  • 18
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Catttana: Nie oczekuję bardzo tanich, zdaję sobie sprawę że będzie to kosztować i mam już odłożone środki na ten cel. Sprawdzając cenniki widzę jednak bardzo duże rozbieżności, staram się więc zasięgnąć porady gdzie tylko się da.
  • Odpowiedz
@Stenimi: szukaj przede wszystkim ortodonty ze specjalizacją z ortodoncji, stomatologów po zaledwie krótkich kursach którzy mają małe pojęcie o prostowaniu i jadą na schematach nie brakuje. Ortodoncja to żyła złota i usidlenie pacjenta na lata = dobra kasa.
Uciekaj przed takimi którzy chcą rwać zęby inne niż np. leżące ósemki (każda próba wyrwania zdrowego zęba powinna być skonsultowana z innymi lekarzami! Masz jeden zestaw zębów na całe życie, moja orto
  • Odpowiedz
@bombelaz: pisałam tam, ale oni kompletnie nie mają nic ustalone. Koszty są indywidualne dla każdego pacjenta czyli, że ani nie dowiem się ceny aparatu, ani tego ile kosztuje wizyta z aparatami więc kiepsko. Konsultacja między 120-150 zł, ale chyba w tym jest plan leczenia rozpisany więc to jakiś plus.
@Stenimi: Wybrałaś jakiegoś ortodonte już?
  • Odpowiedz
@Stenimi: Jak bedziesz chciala kilka namiarow to poznajdywalam kilku ortodontow (nie tych po kursach tylko takich po specjalizacji) z darmowymi konsultacjami i dobrymi cenami ogolem
  • Odpowiedz
@matti05: To jest tak:
1. http://ortodentica.org/oferta/ - do Orczykowskiej, z Warszawy wszyscy ja bardzo polecają :) I ma tanie łuki tylko dojazd daleki np dla mnie
2. https://centrum-ortodontyczne.pl/ortodoncja/ - mają wszystko za darmo łącznie z wycena na pierwszej wizycie leczenia i kilka dobrych lokalizacji w warszawie, na zobaczenie co mowia inni ortodonci sa super
3. https://klinika-apolonii.pl/kontakt - darmowa wizyta konsultacyjna + lekar ortodonta z wyksztalcenia a nie po kursach i
  • Odpowiedz
@matti05: jako ze nie mialam czasu jechac na pantomogram to nadal nie :( Odwoluje wszystkie zapisane wizyty, bo i tak pierwsze co musze zrobic to wydlutowac osemke wiec aparat to polowa przyszlego roku najmarniej
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Inatine: ja szczęśliwie już jedyną ósemkę mam za sobą, więc mógłbym się tym zająć, ale ciągle odkładam. W sumie ponad 20 lat zęby były krzywe to i jeszcze kilka miesięcy mogą być xD
  • Odpowiedz
@Inatine: byłem wczoraj w Rock Your Smile (2 pozycja) i za tydzień następne spotkanie z planem leczenia oraz podjęciem decyzji czy w to ide ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Wczoraj miałem zrobione zdjęcie cefalometryczne (pantomogram miałem swój), takie normalne zdjęcia twarzy i szczęki oraz wyciski. W razie czego czeka mnie długa droga, bo po leczeniu również chirurg będzie musiał się tym zająć, a przed całym leczeniem jeszcze
  • Odpowiedz