Wpis z mikrobloga

• 4
czesc Mirkowie,
po kolejnej akcji na ulicach z innymi uzyszkodnikami drog postanowilem zaopatrzyc auto w kamere. poczytalem polecacie -
viofo A119s. ok. cena ok jakosc tez powinna dac rade. ale mam pytania.
czy jest cos dostepnego na rynku wyposazonego w cos jakby stacja dokujaca? przyklejam na szybe podlaczam kabel na stale a kamerke zabieram ze soba. potem tylko wpinam w stacje i dziala.
i drugie - samochod to xsara picasso, wycieraczki na srodku zbieraja dosyc nisko wiec pomyslalem zeby kamere umiescic w lewym gornym rogu przy slupku. czy to dobry pomysl? wycieraczka oczysci a i w oczy tak sie nie bedzie rzucalo.

pozdrawiam

#kamerasamochodowa
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@slec:

czy jest cos dostepnego na rynku wyposazonego w cos jakby stacja dokujaca? przyklejam na szybe podlaczam kabel na stale a kamerke zabieram ze soba. potem tylko wpinam w stacje i dziala.

własnie viofo tak działa (przynajmnie viofo a119, bo taką mam)
  • Odpowiedz
@slec: tak, tylko z modułem z GPS. Haczyk jest taki, że u mnie to zasilanie padło i muszę podłączać do kamerki bezpośrednio :D. Inaczej wyłącza się i włącza non-stop. Może w a119s to poprawili.
  • Odpowiedz
@slec: u mnie te styki są OK, zepsuło się coś z w środku. W nocy jak masz starą szybę, to widać dużo odblasków od świateł. W dzień jest OK. A119 wg mnie ma zbyt duży kąt widzenia. 170 stopni. Powinna mieć ze 120-140. Ma słaby, cichy dźwięk.
  • Odpowiedz