Aktywne Wpisy

pss8888 +830
#biedronka #zakupy #gorzkiezale #takaprawda
Ale wy macie nasrane w głowach że bronicie tej patologii.
Oczywistym jest że powinno być napisane
11 zł za sztukę
(lub promocja 14 zł za 2 szt.)
Ale wy macie nasrane w głowach że bronicie tej patologii.
Oczywistym jest że powinno być napisane
11 zł za sztukę
(lub promocja 14 zł za 2 szt.)
źródło: temp_file3384769352359104044
Pobierz
Essapierds2007 +67
Śmieszne jest to, że ludzie są oburzeni, że chcą wprowadzić sprawdzanie prawa jazdy podczas tankowania, a tymczasem nie są oburzeni tym że za dynamiczne ruszenie spod świateł mogą trafić do więzienia.
Tak samo według nowego projektu ustawy, na drodze nieekspresowej dwupasmowej ze światłami i przejściami dla pieszych, z ograniczeniem do 100kmh, powyżej 200kmh więzienie, a na ekspresówce 180kmh i więzienie XD uśmiechamy się!
Z drugiej strony jazda pod prąd na ekspresówce nie
Tak samo według nowego projektu ustawy, na drodze nieekspresowej dwupasmowej ze światłami i przejściami dla pieszych, z ograniczeniem do 100kmh, powyżej 200kmh więzienie, a na ekspresówce 180kmh i więzienie XD uśmiechamy się!
Z drugiej strony jazda pod prąd na ekspresówce nie

Otóż postawiłem na starym android boxie Ubuntu Mate, zainstalowałem Sambe i wstępnie skonfigurowałem. Ustawiłem, żeby przed logowaniem łączył się z internetem. Wszystko cacy. Wskazany folder widać w sieci ale jest jeden problem.
Chciałbym udostępnić poprzez sambę dysk USB. Tak aby on był widoczny nawet przed zalogowaniem się do ubuntu. Teraz mam tak, że jak jest ekran logowania Ubuntu i się nie zaloguje to dostęp mam tylko do folderu udostępnionego, a do USB nie mam. Jak się zaloguję na konto to wtedy dopiero jest dysk USB widoczny w sieci.
Docelowo chcę zrobić sobie serwer a'la NAS. Chciałbym aby USB było widoczne przed zalogowaniem. Dlatego, że do boxa nie będzie podłączony ekran i w razie braku prądu/resetu nie będę mógł się zalogować.
Da się tak? :)
#ubuntu #linux #samba #komputery
sudo apt-get install usbmount
Edytujesz w: sudo nano /etc/usbmount/usbmount.conf
U mnie działa z usb i zew hdd