Wpis z mikrobloga

Sprawa dla mieszkańców #wroclaw Gądow. Po lewej stronie Drzewieckiego, jadąc od Szybowcowej trzech typów uszkodzilo kilka samochódow. Zgłosiłem policji, po godzinie dostałem telefon że prawdopodobni sprawcy zostali zatrzymani koło Aldika. Panowie wypytywali mnie czy potrafię powiedzieć które dokładnie samochody zostały uszkodzone, nie potrafiłem wskazać, przekazałem na jakiej długości ulicy miało to miejsce. Jeśli ktoś z Was będzie miał uszkodzone auto po tej nocy, albo sąsiad, dzwońcie na policję, mają dane sprawców tylko pewnie potrzebują konkretnych dowodów. #policja
  • 9
  • Odpowiedz
  • 8
@fishery Uważam to za moj obywatelski obowiązek, czuję się patriotą w skali makro, jak i mikro-lokalnie. Na Drzewieckiego w ogole popsulo się odkąd sprzedaja dopalacze kolo Żabki. Dziwię sie, ze policja nie może sobie poradzic z tym syfem.
  • Odpowiedz
  • 1
@bachus zadzwoń na komisariat i zglos, powiedz ze słyszałeś ze w nocy banda grasowala i niszczyla auta . Warto policjantom jak krowie na rowie pokazac ze mają dane sprawców po nocy, bo dzienna zmiana moze nie kumac. A nawet wystarczy zdjac odciski palców z oderwanego lusterka. Tylko zeby sie chcialo policjantom
  • Odpowiedz
@fireman2: zadzwoniłem wcześniej na komendę (Iwana Połbina 1), wytłumaczyłem co się stało, strat wielkich nie mam. Poproszono abym podjechał jak mam czas i zeznał. Pół nocy darli ryja, nie dali spać. W takich sytuacjach tylko liczę, że urwali lusterko nie temu co trzeba (większemu "cwaniakowi").
Problem jest, że tam jeszcze nigdy patrolu nie widziałem, tylko czasem pod blokami stoi radiowóz na interwencję. To samo w Parku Zachodnim - często tam
  • Odpowiedz
@bachus: U nas na Drzewieckiego powinna być psiarnia 24/7. Od kiedy działa sobie bezkarnie punkt z dopalaczami to takie inby się dzieją w nocy... że można byłoby historie na wykop pisać :D Klasyka już, jak ktoś z siekierką kogoś goni.
  • Odpowiedz
@nikaguar: wynajmuję od niedawna - gdzie tam jest sklep z dopalaczami? Ten na Bulwarze Ikara na wysokości przedszkola, czy na wysokości Netto, co dzieciaki stoją i wydobywają się kłęby dymu z e-papierosów? Poważnie nie wiem, bo aż tak nie zwiedziam okolic.
  • Odpowiedz
@bachus: na drzewieckiego koło żabki. Tam masz takie schodki do nikąd i dziurę w drzwiach :D podchodzisz, mówisz jaki towar chcesz, płacisz i nagle beng! Wypada. Magic. ( ͡° ͜ʖ ͡° )*: dlatego w nocy tak się drą, biją itp. Bo naćpani ;p( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz