Aktywne Wpisy
mrukamani +36
źródło: jkghkjgkgkjg
Pobierz
WielkiNos +167
Według lewaczek każdy ma prawo żyć jak chce jeśli nie robi przy tym innym krzywdy. No chyba że chodzi o tradycyjny podział ról. Wtedy trzeba skrytykować kobietę i uswiadomić ją jak nisko upadła. Tu mamy przykład jednej z takich wypowiedzi
Okazuje się, że wyjmowanie plastrów sera z opakowania dla męża i dzieci żeby zrobić kanapki to brak ambicji, ale wkładanie sera do opakowania na taśmie produkcyjnej już jest wystarczająco ambitne.
#lewackalogika #
Okazuje się, że wyjmowanie plastrów sera z opakowania dla męża i dzieci żeby zrobić kanapki to brak ambicji, ale wkładanie sera do opakowania na taśmie produkcyjnej już jest wystarczająco ambitne.
#lewackalogika #
źródło: temp_file4686480767003391737
Pobierz

Ten kod to tylko przykład pokazujący problem którego nie mogę rozwiązać
https://pastebin.com/dHBD9g4W
#cpp #programowanie #cplusplus
if( Derived* derived= dynamic_cast( base.get() ) {Jak byś chciał dalej przekazać taki obiekt jako
std::shared_ptrto:if( std::shared_ptr derived= dynamic_pointer_cast( base ) {Po za tym jak przekazujesz
std::shared_ptrniżej to zawsze przynajmniej dawajconst&. Ale jeżeli metoda nie ma prawa przejąć własności nad obiektem to możesz dawać suchy pointer. Jeżeli jednak przejmujestd::shared_ptra możesz zrobić szablon to zawsze dawaj Uniwersalną Referencje (auto&&Dzięki za wzorce, na pewno się nim przyjrzę
@lionbest: To zadziałało, dzięki!
Po za tym jak będzie miał operacje na dwóch polimorficznych obiektach to ciężko będzie mu dobrać odpowiednią metodę, w sumie to nie znam tutaj optymalnego rozwiązania.
Odpowiedziałem tylko na jego pytanie i dałem mu tylko propozycję spojrzenia na wzorce, dzięki którym może odwrócić zależność od typu parametru.