Wpis z mikrobloga

Wczoraj oglądałem program "Dzień w którym pojawiła się forsa" . Telewizja #ttv daje rodzinie 75k i kręci program jak wydają pieniądze. Pierwsza para szybko się rozwiodła bo mąż był jakimś alko-narko- hazardzistą było o tym kiedyś na wykopie.
Wczoraj poznałem losy drugiej rodziny. Małżeństwo z dwójką dzieci. Całkiem fajny domek nad jeziorem. Nie ma biedy takiej jak u pierwszej rodziny. Facet jeździ jakimś BMW w kombi. Remont w domu rozpoczęty aż tu nagle głowa rodziny ulega wypadkowi na budowie. Wspólnik a zarazem brat bliźniak głównego bohatera zostawia go na lodzie i żyją z zasiłku wypadkowego i 500+. W tym momencie pojawia się forsa. Żona mówi coś o otwarciu własnej firmy ale najpierw przyjemności.
Zakup 1. Łódka do pływania po jeziorku 10k
Zakup 2. Pies buldog za 2k
Zakup 3. Ziomek jedzie ze szwagrem na tor w Poznaniu nauczyć się driftowac starym BMW w kombi. 1,5k
Zakup 4. Złoty naszyjnik i OPERACJA POWIĘKSZENIA BIUSTU dla żony za 20k.

Nie ma już połowy kasy a firma małżonki w lesie. Z niecierpliwością czekam na drugi odcinek.

#patologiazewsi #patologiazmiasta #polak #dzienwktorympojawilasieforsa
  • 10
Logicznym jest że nie dadzą tej kasy rozsądnym osobą, bo program był by zwyczajnie nudny, po co patrzeć na cudzy sukces skoro upadek przyciąga uwagę o wiele lepiej, nawet jeśli to prawdziwi ludzie, to są starannie wybrani
@dzerald: Jakoś mi się nie chce wierzyć że facet mający własną firmę może tak szastać forsą. Może mają podpisaną umowę że XX kwoty mają wydać na głupoty by program był ciekawy. Jak by wydał kasę na firmę żony i remont domu to pewnie w połowie odcinka bym przełączył kanał
@darosoldier: Nie muszą mieć takiej umowy, może po prostu ttv wybiera osoby takie? Nie wiem jak z tą 2 rodziną, ale z 1 to przecież po 10 minutach rozmowy (w znaczeniu wywiadu przez tv) można było być pewnym, że będą zabawnie wydawać kasę. ;)
@dzerald teraz leci w tv i zaczynaja plywac lodka xD ale zaspoilerowales
@maur pewnie przed programem ustalaja co maja kupic i zapisuja to w umowie.. tylko czy telewizji oplaca sie taka kase klasc..

Ciekawe co ten Kossakowski sobie myslal xD