@fruwajacy_dronik: raz tam byłem xD najlepsze są chińczyki na tych hulajnogach, ale asortyment lepszy niż na aliexpress i nie czeka się na przesyłkę ( ͡°͜ʖ͡°) oczywiście spod lady ( ͡°͜ʖ͡°)
@nietopies Na mnie najwieksze wrazenie zrobil wietnamski sprzedawca czapek z kotwica i haslami typu "smierc wrogom ojczyzny". Zawsze myslalem ze odziez patriotyczna to wyrob lokalny.
@robertx Wysiadaja z tych swoich mercedesow o wartosci dwoch mieszkan i przesiadaja sie na hulajnogi z przywiercona deseczka, aby dalo sie wozic na nich worki. I juz wtedy wszyscy wygladaja tak samo.
@fruwajacy_dronik: Dokładnie tak jak piszesz ( ͡°͜ʖ͡°) Sąsiad miał ostatnio stłuczke z jednym Chińczykiem tam przy wyjeździe, wina ewidentnie Chińczyka. Chińczyk wysiadł, przeprosił, spytał na ile sąsiad wycenia swoje straty (lampa+zderzak, max 500zł). Sąsiad nie bardzo wiedział, to Chińczyk wyciągnął z portfela 2000, i się rozjechali w 5 min po stłuczce :-) Ciężko nie lubić tych ludzi
@robertx: Już się nie rozpływaj nad tym. Bogactwo azjatów bierze się nie tylko z pracowitości ale głównie z wałów podatkowych i produkcji oraz dystrybucji narkotyków. Wietnamczycy są w tym bardzo dobrzy.
@George_Patton: "Rozpływam" się nad ich przedsiębiorczością. Wolą zarobić na początku często mniej, ale na swoim, niż pracować dla kogoś. Podoba mi się takie podejście
@TOP___BK: @fruwajacy_dronik: @robertx: Polaczkami to jesteście wy. Ja nie mam nic przeciwko Azjatom, bo sam sobie ich cenię, ale mówię, że robią wały na podatkach, a Wietnamczycy robią kokosy na handlu i produkcji narkotyków i nie jest to żadna wiedza tajemna.
@fruwajacy_dronik: @TOP___BK: nie najeżdżajcie na kolegę, chińscy i wietnamscy handlarze naprawdę bardzo oszukują na podatkach, czego wielokrotnie byłem świadkiem.
@Pienio69 Caly czas kupuje tam na fakture. Pierwszy raz spotkalem sie tam z wypisywana recznie faktura. Co nie zmoenia faktu ze przy sladowej znajomosci jezyka kreca tutaj biznes w obcym kraju, co dla mnie Polaka nie jest to proste i bez ksiegowego zdechlbym pod plotem. I jeszcze do tego potrafia j---c te antyludzkie panstwo na podatki. Jestem pelen podziwu.
@George_Patton No ok ale co to ma wspolnego z wolka? W
@fruwajacy_dronik: Jesteś prymitywem jeżeli doceniasz fakt, że Wietnamczycy jebią państwo na podatki. Później mogą się wozić dobrymi furami, bo polski przedsiębiorca musi płacić, a oni w razie czego wymawiają się tym, że "oni nie mówią po polsku, nie znają przepisów i nie wiedzieli, że tak nie można".
@goodidea aż dodam wątek do ulubionych..
@George_Patton No ok ale co to ma wspolnego z wolka? W