Wpis z mikrobloga

Chodzi mi o gry z golda.
Czy nawet jak nie mam konsoli, a planuje zakup to zakładam konto Xbox , kupuje golda 48h na allegro i dodaje gry do swojego konta, a za jakiś czas jak kupie konsole będę mógł w nie grac ?
Czy to tak nie działa ?
#xboxone #xbox
  • 12
@MisiuMisiu Mając golda 48h nie będziesz mógł przypisać darmowych gier z GWG. Możesz założyć konto i kupić golda na miesiąc i wtedy przepiszesz gry na stałe. I pamiętaj aby grać w gry z GWG musisz mieć aktywny abonament.
@luz3r: widze że człowiek zorientowany to się upewnię , żeby odstawać darmowe gry muszę mieć xbox live tak? Ale po installacji mogę w nie tylko grać wtedy gdy mam wykupiony abonament?
@MisiuMisiu: Aby przypisać do konta gry z GWG musisz mieć aktywną subskrypcję, żadne 2 tygodniowe i krótsze triale nie dają takiego przywileju. Aby grać w gry z GWG potrzebujesz tylko aktywnego konta gold do gier z Xbox One, te z X360 działają bez aktywnej subskrybcji.
@sEB-q: Tak. Gry przypisujesz na zawsze do konta - tylko kiedy masz wykupiony GOLD (nie dotyczy 48h itp.). Żeby później grać w te gry potrzebujesz aktywny - wykupiony GOLD. Jeśli abonament się skończy, to gry zostają.
@luz3r: czy takie na 3 miesiące się liczą normalnie do golda? Żeby brać gry z x360? Bo za Bayonnette musiałem zapłacić jak za prezydenta, ale to ja 14 dniowym