Wpis z mikrobloga

Zabrakło mi 10 groszy do sześciu piw. Akat byłem z kumplem i chciałem aby było śmiesznie. Idąc do samochodu po pieniądze niedaleko szedł bezdomny, zaniedbany typ. Rzuciłem tekstem "kierowniku poratuj 10 groszy bo suszy", wiecie co ten typ zrobił? Sięgnął do kieszeni i dał mi te 10 groszy.
I tak wziąłem z samochodu dodatkowe pieniądze i zamiast 6 to kupiłem 7 piw. Bezdomny odrzekł, że ostatnio żywca nie pamięta kiedy pił a od 12 lat żyje i mieszka gdzie popadnie. Takie pyszne ale takie drogie więc nie kupuje, a 10 groszy chciał dać bo i tak to są pieniądze od ludzi.

#bezdomnosc #czujedobrzeczlowiek
  • 32
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Stulejusz_Wielki: dotowanie menela browarem, rzeczywiście powód do dumy xD właśnie przez takich jak Ty pełno tego w mieście i co chwile jakiś podchodzi do ogródków w restauracjach po kilka groszy
  • Odpowiedz
@Stulejusz_Wielki: jak bylam na studiach to znalam takich dwoch zulkow spod marketu i widzialam ich codziennie. byli taka kompania jak flip i flap, jeden ogarnial drugi dogorywal i tak na zmiane. Zawsze zagadywali uprzejmie o drobne na piwo i ewentualnie jakas bulke.
wysypywalam im czesto do rak wszystkie miedziaki z portfela. Uznalam ze ja tez nie pracuje ciezko na swoje browarki ze studentami, wiec nie mam sie co wywyzszac, ze
  • Odpowiedz
@Stulejusz_Wielki: Rodzice mojego różowego mają działkę pod samym lasem, muszę przyznać, że to naprawdę porządni ludzie. Moją przyszłą teściową #!$%@?ą śmieci w lesie w związku z czym na każdy spacer zabiera ze sobą reklamówkę i trochę tych śmieci z lasu wynosi. My jej pomagamy, bo po kilkunastu takich wypadach naprawdę widać różnicę na trasie spacerowej. I pewnego dnia natknęliśmy się w środku lasu na następujące zjawisko - reklamówkę pustych butelek
  • Odpowiedz
Żywiec

Dobre piwo

Wybierz jedno.

@Yolocaust: Też mam z tego bekę, właśnie dlatego żul jest żulem, bo zamiast wypić jakieś kraftowe niebiańskie piwo to chleje te szczochy z koncernówek. Wszyscy tak skończycie, jak będziecie kupować piwa za 3 czy 4 złote sztuka. Gardzę wami.
  • Odpowiedz