Wpis z mikrobloga

@Marek_Tempe: Jak będe miał raka, to będę się nim martwił. Ale nie mam, więc zajmuję się innymi rzeczami - nie musze akceptować wszystkiego i myśleć, że inni mają gorzej.
  • Odpowiedz
  • 1295
@Marek_Tempe: sorry, ale to jest paskudny gaslighting, i to jeszcze z użyciem chorych dzieci. Też mi się wszystko rozjechało jak zobaczyłem swoją mamę po udarze na intensywnym nadzorze neurologicznym, ale mimo to trzeba żyć dalej i zajmować się też codziennymi problemami. Takie blokowanie wszelkich negatywnych emocji "bo ktoś gdzieś ma gorzej" to prosta droga do sznura albo Choroszczy.
  • Odpowiedz
@kompek: tu chyba nie chodzi o fakt blokowania negatywynch emocji, a fakt że w dzisiejszym świecie, w codziennym życiu nie istnieją do końca prawdziwe problemy - stąd umysł bez kontroli może je sobie sam stwarzać (kłócenie się o nic, wyrzucenie telewioza przez okno na wynik sportowy). Mam wrażenie że włąsnie sznur czy Choroszcza powstają własnię przez kąpanie się w negatywnych emocjach i niski próg wyzwalania ich (co w dzisiejszym świecie
  • Odpowiedz
@Marek_Tempe: cringe ale jest w tym jedna ciekawa rzecz. Autor ma racje, aby przejść się raz jeden tylko. Bo jak tam się przejdzie 10,20,100 razy to to tak spowszednieje że jednak te kocie włosy będą większym problemem xD
  • Odpowiedz
@Marek_Tempe nie możesz mieć własnych problemów bo dzieci są w szpitalu a tak wogle to w Afryce nie majom co jeść
Chciałbym wiedzieć kto jest autorem tego wysrywu, żebym mógł mu wysyłać ten cytat za każdym razem jak mu się coś przytrafi złego żeby nie narzekał bo "iNNi mAjoM gORzeJ!!1!"
  • Odpowiedz
  • 15
@Marek_Tempe "Kochanie, przyznaję ci rację. Juz nie będzie złościć mnie kłaki twojego sierściucha na mojej poduszce. Zrozumiałem, że są dzieci które mają gorzej."
  • Odpowiedz