Aktywne Wpisy
Kagernak +168
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
brazowooka_eS +411
Wiem, że dla niektórych to totalna bezbecja, ale dla mnie filmy typu Naga B--ń, Szklanką po łapkach, Sciągany, Czy leci z Nami pilot? to mega filmy, na których miałam kiedyś totalny ubaw i nawet dzisiaj potrafią dalej mnie rozśmieszyć xD
#bitcoin #podatki
Mozna pochowac USD na gieldach typu kraken, gdax finex etc. etc. i dokupic bity nizej, ale jak ojebiesz na polskiej gieldzie, nie zglosisz tego do US, to jak się przyczepią dostajesz nagrodę -75%
MF rozeslalo rowniez pracownikom elearningi odnosnie bitcoina. Ze srodka wiem, ze nadal jest to dla wiekszosci wielka niewiadoma i nie wiedza na czym polega. Jednak jak wyplacisz jakies spore pieniadze lub kupisz cos na co wczesniej nie bylo Cie stac to na pewno sie tym zainteresuja. Z tego co sie orientuje to w Warszawie jest jakas ksiegowa co zajmuje sie praktycznie tylko tymi sprawami - namiary na nia
@Kotel_: Zawsze mi się wydawało, że nie "nie zapłacisz", tylko "nie zadeklarujesz"?
Inaczej - od lezacego sobie spokojnie bitcoina bez wzgledu na roznice jego wartosci nie place podatku?
Sory za takie debilne pytania sle kompletnie nie znam sie na podatkach
Komentarz usunięty przez autora
@nocnyjanek: Żeby można było polegać na OC biura, to trzeba mieć z nimi zawartą umowę i udzielić pełnomocnictwa do składania deklaracji, a tego nikt nie zrobi za 50 czy nawet 200 zł. Zasada jest prosta - zbierać
Art. 8. 1. Instytucja obowiązana przeprowadzająca transakcję, której równowartość przekracza 15 000 euro, ma obowiązek
zarejestrować taką transakcję również w przypadku, gdy jest ona przeprowadzana za pomocą więcej niż jednej
operacji, których okoliczności wskazują, że są one ze sobą powiązane i zostały podzielone na operacje o mniejszej warto-
ści z zamiarem uniknięcia obowiązku rejestracji.