Wpis z mikrobloga

@leedss: w aggro musisz myśleć jak szybko #!$%@?ć typa który gra controlem, jak wykonasz zły ruch w 3 turze to #!$%@? uleczy się za 20 hp albo wyjebię na stół skarabeusze 1/5 z tauntem..
Control wymaga dodatkowego manipulowania board clearem, zarządzania hp i korygowania win condition.

@leedss: Fajne określenia do używania removali. To ja też coś powymyślam do aggro - wywieranie pressure, efektywne wykorzystanie low cost minionów and resource management ( ͡° ͜ʖ ͡°) O hp nie ma co dyskutować, bo niezależnie od talii musisz tego upilnować. Grając aggro często spotykasz mirrory lub inne aggro, musisz sobie radzić z innymi taliami
@TlustodupyBialorusin:

wywieranie pressure, efektywne wykorzystanie low cost minionów

Te "ładne nazwy" to po prostu zagrywanie minionów i walenie w twarz. I nie, aggro nie pilnuje hp, nawet w mirrorach bo tam liczy się tylko to kto kogo szybciej zabije. Jak już napisałem, nie rób #!$%@? z logiki i nie mów mi, że talia która wali po twarzy bo wie, że wywiera na tyle dużą presje iż nie musi tradeować wymaga tyle
No ale "f2p here" i granie aggro, bo przecież kart nie macie wy biedne polaki robaki.

@leedss: Oho skończyły się merytoryczne odpowiedzi, więc trzeba wyciągnąć coś z katalogu ad personam xD. Lids w #!$%@? wściekły agresywny xD
@leedss: To są bieda gracze jednego typu decków bo:

- są biedni i nie mają pyłu na karty
- łatwe decki, alt tab i mogą oglądać swoje trudne sprawy, potem powrót go gry full face i alt tab.
- są dzieciakami = są niecierpliwi, gierka 5+ minut to ich limit