Wpis z mikrobloga

Walić to, piszę jeszcze raz. Bo nie dostałem odpowiedzi.

Witam, komputer mi głośno chodzi przy odpaleniu jakiejś gry, im dłużej gram tym głośniej chodzi, na przykład jakoś dziwnie głośno chodzi, jakby trzeszczał nie mam pojęcia co jest nie tak a jako że mam oryginalny i7 6700 z wiatrakiem dołączonym do niego oryginalym w pudełku, nie mam pojęcia co się stało. To było tak z zaskoczenia
Pasta na procesor nie podziałała zbytnio.
Jest to irytujące, bo mam wrażenie że im komputer głośniej chodzi, tym gra bardziej się zacina.
Temperatury są w normie jak nie odpalam gry a jak odpaloną mam to nie wiem.
Gtx 970 4G Gaming
I7 6700
Ram 8gb
Dysk Western Digital Caviar Blue, 3.5' 1TB
Dysk SSD GoodRam Iridium Pro 240GB
Obudowa SilentiumPC Regnum RG1 Pure Black
Płyta główna MSI H110M
Zasilacz Corsair CX450M 450W

Mogę spróbować zrobić obciążenie renderując film w programie do renderowania i pokazać temperaturę.

Pozdrawiam ( ͡º ͜ʖ͡º)
#komputery #pytanie
  • 51
@Verfix ja ci kolego dobrze radzę, zmień chłodzenie na cpu, boxowe to zwykle suszarki, przy temperaturze jaka jest teraz nie dziwię się że wyje. I gdzie ta obudowę napisałeś
@idqp: Patrzę morele, nie ma dostępnych, w komputroniku też nie. A do komputronika mam jakieś 5minut z domu więc mógłbym tam kupić to chłodzenie, problem w tym, że chyba trzeba je jakoś zamówić, bo nie mają dostępne.
Ciche będzie w miarę to chłodzenie?
@Verfix będzie ok, gwarantuje. Najtańsza opcje to maszSILENTIUMPC Spartan 3 LT HE1012, jakieś 60 zł, ale jak masz hajs to lepiej coś lepszego
@idqp: Dobra, wpisać wymiary tej obudowy i mi wyskoczy? A co do chłodzenia, to takie moje boxowe ile jest warte że go dodali wraz z procesorem i tak głośno chodzi? Warto dołożyć te 200zł niecałe do tego wiatraka?
Warto, box to gówno, sprawdź wymiary swojej budy na stronie i zobacz wymiary tego chłodzenia, będziesz wiedzieć czy wejdzie, chociaż mam wrażenie że za duże, bo co jak co obudowę masz eko
@idqp: możliwość montażu długich kart graficznych (max. 380 mm)
możliwość montażu wysokich coolerów CPU (max. 160 mm)
Tak pisze na ich stronie, wejdzie?