Aktywne Wpisy
Byłem przekonany, że moja dziewczyna mnie zdradza i przez to dopuściłem się zdrady profilaktycznej ale okazało się, że ona mnie nie zdradzała tylko przez kilka dni szykowała mi niespodziankę na urodziny i m.in. załatwiła nam tygodniowy wypad na wakacje. Mam na to dowody, że żadnej zdrady nie było i teraz mam wyrzuty sumienia.
Powinienem się przyznać? To prawdopodobnie będzie oznaczać koniec naszego związku ale z drugiej strony ja ją zdradziłem tylko dlatego
Powinienem się przyznać? To prawdopodobnie będzie oznaczać koniec naszego związku ale z drugiej strony ja ją zdradziłem tylko dlatego
Co zrobić?
- Przyznaj się 39.5% (880)
- Nie przyznawaj się 60.5% (1350)
prezeskuliziemskiej +296
#zlodzieje #zabka #pomocy #krakow
Mam sprawę, kumpel Żabkarz wziął na dzień próbny do pracownika. Gość radził sobie całkiem spoko i miał rzekomo doświadczenie w pracy w Żabce. Wiec zostawił go na godzinę samego przy kasie. Niestety gość okazał się oszustem - ukradł karty przedpłacone, powysyłał sobie hajs, ukradł trochę towaru i tablet. W sumie około 5-7k. Sprawa zgłoszona na policję, ale jak to policja - raczej będzie ciężko. Oczywiście dane fałszywe ale
Mam sprawę, kumpel Żabkarz wziął na dzień próbny do pracownika. Gość radził sobie całkiem spoko i miał rzekomo doświadczenie w pracy w Żabce. Wiec zostawił go na godzinę samego przy kasie. Niestety gość okazał się oszustem - ukradł karty przedpłacone, powysyłał sobie hajs, ukradł trochę towaru i tablet. W sumie około 5-7k. Sprawa zgłoszona na policję, ale jak to policja - raczej będzie ciężko. Oczywiście dane fałszywe ale
Tak w skrócie. Pracuję, ale w tym czasie chcę zająć się tworzeniem własnej firmy. Niestety, z tego co można wyczytać, to wspierane są tylko niedołęgi życiowe, które są długotrwale bezrobotne, osoby zaraz po szkole/studiach, niepełnosprawni, osoby z obszarów wiejskich (nawet na to się nie łapię, bo nie jestem rolnikiem i nie mam pola, tylko działkę) i młode matki. Niestety pod żadne z kryteriów nie da się mnie przypisać.
Nie chcę stracić źródła dochodu. Wiem, że to co chcę robić potrzebuje czasu na rozwinięcie, ale w naszym kraju nie doceniają tych mądrzejszych. Tych, którzy nie patrzą na cebuliony, które oferuje UE na start.
Chciałabym porozmawiać z kimś, kto mi powie ile kosztuje utrzymanie działalności, doradzi i może podpowie jakieś nowe rozwiązanie. Takie szkolenia organizują dla wyżej wspomnianych grup, a gdzie ma się udać zwykła Kowalska? Pytania mnożą mi się w głowie, trochę się boję lecz chcę spróbować.
Z góry dziękuję za pomoc Miraski!
#kiciochpyta #wlasnafirma
Jesli pracujesz(i opłacasz składki w wysokości jak dla najniższej krajowej) to 297,28 zł z czego 255,99 zł będziesz mógł odliczyć od podatku.
Jasne.
Nie chciałabym stracić środków do życia ;-)
@Lokator: @Fidel1: To wiem Miraski. Dziękuję za pomoc, ale pytałam o osobę, z którą mogę się spotkać. Pewnie każdy, który zakłada dg ma milion pytań, ja też ich tyle mam. Nie chcę zaśmiecać mirko nimi, tylko spotkać się ze specjalistą. Chociaż @Lokator do Ciebie się pewnie odezwę w swoim czasie ( ͡° ͜
Komentarz usunięty przez autora