Wpis z mikrobloga

@nochybaniebardzo: Nie wiem co nie tak z tym Oplem, ale wiem co nie tak z moim... Trzy lata temu chciałem Saaba, ale wszyscy odradzali bo "już nie produkują, części drogie, bla bla bla". No to kupiłem Opal Astrę H (2007 1.7 CDTI kombi). No i od tamtej pory zdążyła posypać się skrzynia biegów (6 biegów, używana ok 2k), regenerowałem dwumasę, wypalałem DPFa (nic to nie dało, czasem wyskakuje błąd i odcina
@piszczel Acha już znalazłem twój drugi komentarz :) Niech żyje spostrzegawczość :)

Też mam mazde 3 (wcześniej Skoda favorit , Mercedes 190D 2.0, Mercedes W124 2.5D , krótko seat Ibiza 1.6d i madzia 3 bk 1.6d 2005)
Madzie masz benzin czy klekot? Który roczek i ile jeździsz nią ?
@snwptest Mazda 2008, 1,6 benzyna+LPG (montowane po zakupie, bez oszczędzania na instalacji). Mam ją od marca więc na razie nie zbyt długo, ale od początku jakieś bardziej pozytywne emocje wywołuje (mimo że jest mniej dynamiczna od Astry). Brak rdzy, mechanik podczas wymiany oleju powiedział, że bardzo dobrze wygląda (na oko) od strony technicznej. Żona jeździ nią do pracy, ale sam z 2000 kilometrów też zrobiłem. Luksus to nie jest, ale da się