Wpis z mikrobloga

Wdzięczność.

Nie doceniamy dobrych uczynków naszych bliskich. Nie zwracamy na nie uwagi z różnych względów, może to być po prostu ignorancja, może też poczucie że to obowiązek tej osoby lub najczęściej poczucie że to ona nam się odwdzięcza za coś.

Starajmy się doceniać to co robią dla nas znajomi. Bądźmy im wdzięczni i nie chodzi o to aby wyjść na zero finansowo. Chodzi o gest dobroci.

Dzisiaj nie miałem pochytu, dzień jak wiele takich dni ale trochę smutno że to się stało w weekend ale pocieszające że w piątek i sobotę było. No ale sie skończyło.

Wystarczyłoby gdyby nie kolega który potrzebował. Pomogłem mu. Obiecał się odwdzięczyć. Najwidoczniej miał mnie w dupie. Ale to nie istotne, staram się iść na przód, nie przejmować się negatywnymi chwilami, skupiam się aby tworzyć te pozytywne. Po prostu wyciągnę wnioski na następny raz.

Lustrzanym odbiciem okazał się natomiast inny znajomy. Pomimo tego że pali dużo i rzadko u niego można liczyć że się podzieli, ponieważ doszedł do tego samego momentu co ja - czyli nie potrafi sobie robić zapasów. Pomimo tego był w stanie poratować. Nawet więcej niż było mi potrzebne.

To miłe że są jeszcze takie osoby, dlatego mogę powiedzieć że jestem mu wdzięczny i będę się starał mu pomóc przy najbliższej okazji. I nie - nie będę czekał aż sam o coś mnie poprosi. Nie na tym polega wdzięczność. To ja zaoferuje mu pierwszy pomoc.

I tak pewnie nikt tego nie przeczyta ale musiałem tą chwilę uniesienia wyrzucić w siebie, zanim skonsumuje ofiarowany mi dar.

Dodam jeszcze pewne stwierdzenie które sam wymyśliłem i liczę że ludzie będą zgodnie z nim żyli. Mianowicie kiedy jestem proszony o podzielenie się tematem bądź zostaje zapytany czy poczęstuje a ta osoba oferuje pieniądze to mówię jej tak "Nie zamieniajmy jointów na pieniądze bo będziemy gorsi niż #!$%@?"

Pozdrawiam i idę kręcić lola.

#wykopjointclub
  • 1
Dobra rozkmina ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Nie zamieniajmy jointów na pieniądze bo będziemy gorsi niż #!$%@?

Ja to zawsze się śmieje jak ktoś chce mi płacić za odbicie na lufe/blanta xD mam to dam, zapale.