Wpis z mikrobloga

@Kvazar: jak auto dobrze znosi gazowanie i instalacja jak trzeba, to nie widzę problemu. Gaz to chłodna kalkulacja kosztów, nie rozumiem, o co ludzie buldupią i robią z jazdy na benzynie styl życia czy oznakę bogactwa, szczególnie w R4 do 150 koni ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Kvazar: Najlepsze są fora poświęcone poszczególnym markom (szczególnie BMW), gdzie jest masa fanatyków, którzy uważają za profanację wsadzenie gazu do jakiegoś zwykłego, klepanego na miliony silnika, jakby był jakimś ręcznie składanym klasykiem xD
Do jakiegoś klasyka czy unikatowej wersji gazu bym nie założył, ale instalacja LPG w zwykłym samochodzie to czysta kalkulacja
@mortt: Przy małym silniku i małym przebiegu, jak najbardziej. Nie jest to na tyle opłacalne, żeby rozważać instalację. Ale mówienie że gaz to do kuchenek "hehe", a później pojechanie i wyrzucenie pieniędzy na stacji bo ja jestem "lepszy" i tankuje benzynę, świadczy o totalnej ignorancji, a raczej głupocie rozmówcy.

@Kvazar: Jeżeli samochód służy Ci do jeżdżenia, a nie do weekendowgo wożenia dupy - warto mieć LPG. Oczywiście samochód (a dokładniej slinik w nim) musi ten lpg znosić dobrze. Niektóre samochody źle znoszą LPG.

Oszczędza się na stacji, nie na instalacji.
@modzelem: Zgadza się silnik musi znosić dobrze instalację nie każdy się do tego nadaje ale też ważne jest co wsadzić, marna instalacja i nieudolny gazownik zniszczy nie tylko silnik ale i Twój portfel. Ja jestem zwolennikiem pewnych marek typu BRC, Zavoli