Aktywne Wpisy
niebadzogrem +2
Hej #hydraulika #remontujzwykopem czy profesjonaliści mają jakieś gumowe nasadki na klucze by nie obrysować baterii/rurek ?
Mojego kranu nie szkoda ale jakbym miał jakiś lepsiejszy to by mi żal było po dokręceniu xD
Mojego kranu nie szkoda ale jakbym miał jakiś lepsiejszy to by mi żal było po dokręceniu xD
Marek_Tempe +45
"Philip K. Dick, Philip Kindred Dick (1928 - 1982) – amerykański pisarz science fiction, który miał znaczący wpływ na rozwój tego gatunku literackiego. Uznaje się go także za jednego z prekursorów weird fiction. Zaliczany jest również do nurtu postmodernistycznego. Ursula K. Le Guin nazywała go „amerykańskim Borgesem”, przez Jęczmyka nazwany „Dostojewskim SF”, zaś przez Jamesona – „Szekspirem science fiction”. Jego popularność sprawiła, że od jego imienia i nazwiska powstały angielskie słowa: „dickian”
Przygotowałem set z PurePC za 2200zł wymieniając grafikę i wyrzucając z tego zestawu zasilacz oraz stacje dysków.
Czyli set który chce zakupić wygląda tak: Mój zestaw
Stwierdziłem, że cały ten zestaw włożę do obudowy po swoim starym komputerze. Nie wiem co to za model obudowy, ale w tej chwili wsadzona do niej jest płyta główna 'Gigabyte GA-P43-ES3G', jest ona standardu ATX, płyta z nowego zestawu to micro ATX, więc się wszystko chyba zmieści bez problemu.
Inną sprawą z kolei jest mój stary zasilacz 530W. Czy da on radę z tym setem? Oto zasilacz o którym mowa: Stary Zasilacz L7-530W
Sprawa wygląda mniej więcej tak jak wyżej opisałem, czy będzie to działać prawidłowo i kompatybilnie ze sobą? Mam tu na myśli przygotowany set + stary zasilacz w starej obudowie standardu ATX?
Taguję #pcmasterrace #pc #pytanie #pytaniedoeksperta ! Jakaś pomarańczka mi powiedziała, że tak trzeba ( ͡º ͜ʖ͡º)
Bardzo dziękuje wszystkim za wszelkie udzielone rady co do tej kwestii.
Powiedzcie mi czy ten zestaw da po prostu radę. Komputer ma głównie służyć do gier(GTA V, Witcher 3).
jest jeszcze opcja napisac do Lipton'a z morele.net na emaila podobno odpowiada w ciagu godziny czy cos, albo jego forum jest bardzo aktywne i polecam liptontechnika czy cos takiego, poszukaj.
W koszyku nie widzę chłodzenia, zakładam że będziesz używał boxowy cooler? Jeżeli tak, a ta stara obudowa ma mocowanie na zasilacz u góry i brak dodatkowych otworów na wentylację to powodzenia bo ten procesor ci się po prostu ugotuje.
Tak to