Wpis z mikrobloga

Cześć, jestem tutaj nowy. Powiedziano mi że mogę tu szukać porady jak złożyć dobry komputer.
Przygotowałem set z PurePC za 2200zł wymieniając grafikę i wyrzucając z tego zestawu zasilacz oraz stacje dysków.
Czyli set który chce zakupić wygląda tak: Mój zestaw

Stwierdziłem, że cały ten zestaw włożę do obudowy po swoim starym komputerze. Nie wiem co to za model obudowy, ale w tej chwili wsadzona do niej jest płyta główna 'Gigabyte GA-P43-ES3G', jest ona standardu ATX, płyta z nowego zestawu to micro ATX, więc się wszystko chyba zmieści bez problemu.

Inną sprawą z kolei jest mój stary zasilacz 530W. Czy da on radę z tym setem? Oto zasilacz o którym mowa: Stary Zasilacz L7-530W

Sprawa wygląda mniej więcej tak jak wyżej opisałem, czy będzie to działać prawidłowo i kompatybilnie ze sobą? Mam tu na myśli przygotowany set + stary zasilacz w starej obudowie standardu ATX?

Taguję #pcmasterrace #pc #pytanie #pytaniedoeksperta ! Jakaś pomarańczka mi powiedziała, że tak trzeba ( ͡º ͜ʖ͡º)

Bardzo dziękuje wszystkim za wszelkie udzielone rady co do tej kwestii.
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Odpuść sobie na razie składanie kompa gtx 1050 to był po 500zl niedawno za te 800 możesz se 1060 kupić. Za tą cenę ale musiałbyś poczekac
  • Odpowiedz
@yellowshadow: @Januszek_z_Koluszek123: Nie za bardzo chciałbym czekać na obniżki podzespołów bo set ten jestem w stanie kupić w tym momencie, a już zrezygnowałem z grafiki gtx 1050 zastępując ją gtx 1050 ti G1 gaming i myślę, że taka mi wystarczy,gdyż nie chcę więcej inwestować, ani tracić czasu.

Powiedzcie mi czy ten zestaw da po prostu radę. Komputer ma głównie służyć do gier(GTA V, Witcher 3).
  • Odpowiedz
@Choinex: ja się nie znam za bardzo. Ale na moje oko da rade spokojnie.
jest jeszcze opcja napisac do Lipton'a z morele.net na emaila podobno odpowiada w ciagu godziny czy cos, albo jego forum jest bardzo aktywne i polecam liptontechnika czy cos takiego, poszukaj.
  • Odpowiedz
@Choinex: Chcesz oszczędzić na zasilaczu? Przecież to januszowanie do potęgi, jak będziesz miał pecha to twoje 2.2k pójdzie z dymem już nie wspominając o problemach ze stabilnością całej platformy
W koszyku nie widzę chłodzenia, zakładam że będziesz używał boxowy cooler? Jeżeli tak, a ta stara obudowa ma mocowanie na zasilacz u góry i brak dodatkowych otworów na wentylację to powodzenia bo ten procesor ci się po prostu ugotuje.
Tak to
  • Odpowiedz